Nejste přihlášen/a.
Kamarádka se rozhodla pro bandáž žaludku,má ještě pohovor s doktorkou,ale je rozhodnutá,že jí to pomůže.Zajímá mě jestli tady někdo zná někoho kdo to podstoupil a pomohlo mu to.
Můj osobní názor je,že by měla jít spíše na terapii,ale to je nadsázka,vím,že by tam nikdy nešla.Od dětství má s váhou problém,pomohly lázně,ale jen na chvíli.Od puberty do teď,je jí 34let si drží stejnou váhu cca120kg+-.Za svůj život má odpracováno dohromady asi 3roky jinak sedí na pracáku,sociálce,bydlí s rodiči,školu nedodělala,má jen zš.Byla chvíli vdaná,ale už opět bydlí u rodičů.S partnery neměla problém,nikdy nebyla sama a už roky chce dítě.Samozřejmě to nejde kvůli váze.Myslím,že trauma z nadváhy jí provází celým životem,proto ta nedodělaná škola,nikam nechodí jen z nutnosti,sedí doma na pc,nepracuje...přála bych jí ať zhubne,spraví se jí sebevědomí,třeba by začla žít.Stejně tak mám pocit,že když se nehýbe,jen sedí doma,tak ani s bandáží žaludku to podle mě nezhubne.
Myslím si,že k bandáži žaludku dostanou pacienti "naordinovaný"i pohyb,ale nikoho neznám,tak se ptám,jestli to má bez pohybu význam.Co jí znám,tak si nemyslím,že by se přejídala,jen se nehýbe,jí nezdravě,podle mě i málo pije,občas vinko,cigareta...
Bandáž žaludku není nic spásného, kdo se bude chtít najíst, tak se nají a toto mu nepomůže. Pokud si myslí, že začně sama hubnout, aniž by hnula zadkem, tak to se šeredně plete.
Druhá věc, 120kg není dle mého názoru zas tolik, aby to nemohla zhodit sama změnou stravy a pohybem. Docela se divím, že ji doktorka tento zákrok umožní.
Váš odhad je zcela správný. Hledá jen nejsnazší cestu a vše má jen ve své hlavě, a tam by taky měla začít.
U jedné mé dlouhodobé studentky mám podezření, že si bandáž nechala udělat. Byla také hodně obézní, a pak najednou a velmi rychle zhubla. Nikdy o tom sama mluvit nechtěla a já se do soukromí klientů nehrnu, takže zůstalo u mé domněnky. Ale vzpomínám si, že jsem se jí ptala, jak se jí daří váhu držet a jaké to je, muset najednou dodržovat dlouhodobě jídelníček. Ona na to, že jakmile zhubla aspoň trochu, tak jí to dodalo velkou motivaci, protože se ihned cítila lépe a věděla, že na tu původní váhu už nikdy nechce dostat. Tak třeba to takhle bude mít i Vaše kamarádka kord když je silnější odjakživa - najednou pozná tu volnost při pohybu, "lehkost bytí"... já mám asi 57 kg (plus mínus něco) a jakmile se začnu přibližovat k 60, začne se mi dělat pneumatika, tak se pomalu nemůžu ohnout, funím, posbírat něco doma je utrpení, cítím to při každém pohybu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.