Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Na začátku září jsem si nechal z číny obejdnat panelová obraz v hodnotě 90$. Samozřejmě jsem věděl, že budu doplácet DPH + nějaký ten poplatek české poště, pokud nechám ať za mě vyřídí celní správu. Dnes zásilka dorazila domů, bohužel jsem mimo domov a zásílku převzal bratr, který také hned musel odjet, poslal mi pouze SMS, že doplácel dalších 1400 Kč.
Já nějak nechápu za co 1400 Kč. Hmotnost zásilky je cca 2.5KG, ptal jsem se jestli jsou k tomu přilepené i nějaké doklady, říkal, že ne. Ale pravděpodobně si jich jen nevšimnul, protože spěchal. Já se domů dostanu až za 10 dní, proto se ptám tady na poradně, jestli s tím má někdo větší zkušenosti a objasní mi za co je tak velký doplatek,děkuji.
DPH je 21%, poplatek poště cca 240 Kč. K ceně zásilky se připočítává i poštovné a to i v případě, že bylo poslání zdarma. Výši poštovného vyměřují dle tabulek, které ovšem nikdo z obyčejných lidí neviděl. Doklady k doplatku nebývají přiloženy, alespoň ne u ČP. Pokud by bylo posláno přes DHL, ti doklady z clení zasílají mailem
DPH 21% se plati kdyz cena presahne 22 EUR
Clo se plati pokud cena presahne 150 EUR - do ceny se zahrnuje i postovne
poplatek poste je neco kolem 250 kc a DPH vychazi na cca 500,- kc, takze to nevychazi, ale nemel jste to na firmu a nechtel to proclit na JSD? JSD stoji dalsich 450,- kc a to by pak uz tak nejak vychazelo, pokud teda do toho jeste dopocitali nejake "postovne"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.