Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má tento vztah smysl?

Od: badoitov* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, už 3 roky mám přítelkyni a žijeme spolu v lesbickém vztahu. Bydlíme spolu dva roky. Bohužel máme teď dost hlubokou krizi a já nevím, co dělat. Od začátku vzahu jsem to byla já, kdo projevoval city, dělal gesta, překvapoval, vybíral rande atd. Nikdy nebyla schopna vymyslet výlet, nikdy mi nedala květinu (až po rocej sem jí taktně řekla, že mi chybí květiny a ráda je dostávám, tak jsem jednu dostala k narozeninám). Nikdy sama nepřišla a nezačala mě objímat nebo líbat, při sexu vždy hodila ruce nahoru za hlavu a nechala se uspokojit, fyzický kontakt chabý. Dost dlouho jsem byla slepá, teď ale vidím, s jakým sobcem žiju. Nejsem jako žena absolutně doceněná a vždy jsem věřila, že žena se k ženě umí chovat, moje ex to uměly. Nerozumím tomu. V sexu odmítá zkoušet cokoliv nového, děláme to 3 roky stejně, večer, v posteli, stejná poloha, stejný čas. Nudím se v tomhle vztahu ale zároveň pořád se mi ona moc líbí, pořád má skvělé vlastnosti a schopnoti, dovede se o domácnost postarat, pilně pracuje, neutrácí zbytečně, podporuje mě. Ale ze všeho čiší spíše kamarádský než milenecký vztah. Řekla mi, že raději přijde o mě, než o svou práci a jistotu financí. Má tohle ještě smysl? Zas se ale bojím, že si potom už nikoho lepšího nenajdu :( Jsem hrozně zmatená. Setkal se někdo s podobnou situací klidne i v hetero vztahu? Díky všem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ve vztahu je vždy někdo submisivní a ten druhý dominantní. Ve vašem vztahu se zdáš být ty ten dominantní a ona ten submisivní. Ty jsi ta aktivnější a ona ta pasivní. Tak to chodí v normálním heterosexuálním vztahu a v lesbickém máte ty role taky rozdělené. Takže je třeba si ujasnit jestli hledáš partnera submisivního nebo dominantního.

h4ever, dávám bod a doplňuji: hledáš partnerku nebo milenku?

Ne, ale tématika partnerské kompatibility mě zajímá z psychologického hlediska.

doplněno 22.09.16 11:55:

Dlouho jsem si lámal hlavu nad vaším podivným nickem neb jsem nebyl schopen zjistit jestli jste muž nebo žena dle koncovky :) Leč jsem na to přišel. Vy jste babka z ov čili z Ostravy. Hádám li správně.

eivlis*
hodnocení

1x

Me zas velmi zaujalo, ze vase pritelkyne radeji prijde o vas nez o svou praci a financni jistotu..Takto mluvit muj partner, tak velmi zvazuju duvody s nim nadale byt..:(

badoitov*
hodnocení

Souhlasím ale vysvětlila to tak, že v životě je pro ni snažší ztratit partnera a mít stálou práci, peníze a bydlení, než ztratit střechu nad hlavou a práci a být společně se mnou pod mostem. Na jednu stranu logické, na druhou stranu to umí bodnout do srdce :)

Logické možná ano. Ale je možné, že vaše partnerka A) buď ví, zažila, jak je to strašné, zůstat bez práce a potažmo bez střechy nad hlavou. B) byla takto vychována, že ji tloukli do hlavy, co je v životě důležité. Ví asi, že může o partnera nebo partnerku velice rychle přijít a je-li na ni finančně závislá, pak je to tragedie. ;)

eivlis*

Verim, ze to muselo hodne bodnout do srdce.:(Co si budem povidat, penize jsou velmi dulezite, ale presto si myslim, ze jestli vam to takto podala(i presto, ze to ma svou logiku), tak bych i nadale zvazovala s ni byt do budoucna. Vsechno ma svou mez a tohle co rekla uz mi prijde moc, tedy pro me by to moc uz bylo..

radajz*
hodnocení

1x

Všechny vztahy jsou vlastně naprosto jednoduchý. Jde jen o to si uvědomit, jestli jsme spokojení a jestli nám takový vztah vyhovuje. Podle toho, co píšeš, spokojená nejsi. Život je otázkou priorit. Pokud ti její počínání nevyhovuje nebo tě dělá nešťastnou, ale z její strany není snaha to změnit, tak takový vztah nemá smysl. Nikdo není ve vztahu permanentně šťastný, ale měl by být spokojený. Asi každému na jeho partnerovi něco nevyhovuje. Je jen otázka, jestli jsme ochotni konkrétní "nedostatky" přehlídnout pro to, co na něm obdivujem. Každý vztah je o vzájemné toleranci, takže si ujasni, jestli ty nedostatky chceš dál tolerovat nebo jsou pro tebe takovou překážkou, že je nedokážeš dál "přehlížet."

Co se týče jejího výroku, tak se tím netrap. Asi si neviděla do úst, protože se tohle neříká, ale má to tak každý. Téměř každý zažil nějaké rozchody, ale dříve nebo později se z nich vzpamatoval. "Kdo ale skončil na ulici, tak už se z ní nedostal." Prostě to tak je, ale říkat by se to nemělo. Další otázkou je, jestli to bylo myšleno ve smyslu:"Pokud si mám vybrat příjem 23 nebo 20, tak ahoj." nebo ve smyslu:"Radši budu žít tady a bez tebe než na ulici s tebou."

hodnocení

0x

Nedá mi to, musím se zeptat. Vaše partnerka je takhle rezervovaná ke všem lidem? Má to v povaze? Nebo je impulzívní a bezprostřední, ale k vám je rezervovaná? To si myslím, že tam může být váš problém. Její povaha, která vám až teď začala vadit. Upřímně si myslím, že vás přešla doba, které se ve vztahu říká "fascinace sexem". Nestojíte o trvalý, klidný vztah, chcete stále něco nového, vzrušujícího.;)Chápejte, nenadávám vám, neříkám, že je něco špatně, ale hledám odpovědi na vaše otázky. Sama sobe se zeptejte, o co více stojíte, co je pro vás opravdu důležité.

radajz*
hodnocení

0x

Všechny vztahy jsou vlastně naprosto jednoduchý. Jde jen o to si uvědomit, jestli jsme spokojení a jestli nám takový vztah vyhovuje. Podle toho, co píšeš, spokojená nejsi. Život je otázkou priorit. Pokud ti její počínání nevyhovuje nebo tě dělá nešťastnou, ale z její strany není snaha to změnit, tak takový vztah nemá smysl. Nikdo není ve vztahu permanentně šťastný, ale měl by být spokojený. Asi každému na jeho partnerovi něco nevyhovuje. Je jen otázka, jestli jsme ochotni konkrétní "nedostatky" přehlídnout pro to, co na něm obdivujem. Každý vztah je o vzájemné toleranci, takže si ujasni, jestli ty nedostatky chceš dál tolerovat nebo jsou pro tebe takovou překážkou, že je nedokážeš dál "přehlížet."

Co se týče jejího výroku, tak se tím netrap. Asi si neviděla do úst, protože se tohle neříká, ale má to tak každý. Téměř každý zažil nějaké rozchody, ale dříve nebo později se z nich vzpamatoval. "Kdo ale skončil na ulici, tak už se z ní nedostal." Prostě to tak je, ale říkat by se to nemělo. Další otázkou je, jestli to bylo myšleno ve smyslu:"Pokud si mám vybrat příjem 23 nebo 20, tak ahoj." nebo be smyslu:"Radši budu žít tady a bez tebe než na ulici s tebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]