Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence a alimenty

Od: lucieu odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ex partner má patit výživné na dceru, teď podal k soudu žádost na insolvenci a řekl mi, že nemusí platit výživné, že je chráněn soudem. Chtěla bych vědět zda to tak skutečně je a to jako do doby než soud rozhodne budu bez alimentů?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Lucie.

Pán tvorstva poněkud kecá. Nebo si určitě moc vymýšlí. Výživné se do toho nepočítá. Známej si tím prošel, vlastně prochází a to jeho výživné mu je normálně strhávané jeho účetní v práci. A kdyby měnil tu práci, tak mu se zápočťákem zároveň odesílají novému zaměstnavateli(nebo Úřadu práce) informaci o prováděné exekuci. Jestli ji nemáš zařízenou, určitě si to udělej. Výživné má přednost před všema jeho závazkama. To je asi jediná výhoda v případě, že pán někde dělá, nebo je někde nějak veden a něco pobírá. Pak to musí strhávat všichni.

doplněno 07.04.16 15:11:

Ahoj děvčata.

To zexekuování výživného je nejlepší provést hned, jak se něco začne dít. Třeba hned při rozvodu. Takhle si to zařídila moje drahá bývalá polovička a i pro mě to je tak výhodnější. Nemusím se o nic starat a automaticky to odchází na dnes už účet synka. Vadné znění bylo prohlášení-usnesení : K rukám matky. Asi půl roku se to muselo posílat poukázkou na adresu matky a podnik to tak stálo poplatky a cesty na poštu na víc.

sebod*

Humbucker. Proč by teď měla tazatelka dávat otce dítěte na exekuci? Vždyť on jde do oddlužení. Jinak v podstatě s odpovědí souhlas. Výživné by měl dotyčný hradit i nadále, bez ohledu na to, že jde do oddlužení. Jestli Vám dluží na výživném, bude pro Vás lepší si podat přihlášku coby věřitel.

mmi

A máte s tím někdo zkušenost, když se podává přihláška coby věřitel? Manžel mi také dluží na alimentech, nyní má v plánu žádat o oddlužení a chce, abych tam dluh přihlásila. Bude mi uhrazen celý dluh nebo jen část?

iz*
hodnocení

0x

Není to tak, dítě má na výživné nárok i v případě,

že jeho otec podal žádost o povolení oddlužení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]