Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ex partner má patit výživné na dceru, teď podal k soudu žádost na insolvenci a řekl mi, že nemusí platit výživné, že je chráněn soudem. Chtěla bych vědět zda to tak skutečně je a to jako do doby než soud rozhodne budu bez alimentů?
Ahoj Lucie.
Pán tvorstva poněkud kecá. Nebo si určitě moc vymýšlí. Výživné se do toho nepočítá. Známej si tím prošel, vlastně prochází a to jeho výživné mu je normálně strhávané jeho účetní v práci. A kdyby měnil tu práci, tak mu se zápočťákem zároveň odesílají novému zaměstnavateli(nebo Úřadu práce) informaci o prováděné exekuci. Jestli ji nemáš zařízenou, určitě si to udělej. Výživné má přednost před všema jeho závazkama. To je asi jediná výhoda v případě, že pán někde dělá, nebo je někde nějak veden a něco pobírá. Pak to musí strhávat všichni.
Ahoj děvčata.
To zexekuování výživného je nejlepší provést hned, jak se něco začne dít. Třeba hned při rozvodu. Takhle si to zařídila moje drahá bývalá polovička a i pro mě to je tak výhodnější. Nemusím se o nic starat a automaticky to odchází na dnes už účet synka. Vadné znění bylo prohlášení-usnesení : K rukám matky. Asi půl roku se to muselo posílat poukázkou na adresu matky a podnik to tak stálo poplatky a cesty na poštu na víc.
Humbucker. Proč by teď měla tazatelka dávat otce dítěte na exekuci? Vždyť on jde do oddlužení. Jinak v podstatě s odpovědí souhlas. Výživné by měl dotyčný hradit i nadále, bez ohledu na to, že jde do oddlužení. Jestli Vám dluží na výživném, bude pro Vás lepší si podat přihlášku coby věřitel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.