Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám tetu, se kterou se delší dobu nevídám, ta má bývalého přítele, který pro mne byl vždy jako pravý strýc a můj vzor. Zhruba před třemi lety jsem s ním byl v kontaktu poměrně často a hodně si s ním povídal. On mi dal nabídku, která se jen těžko odmítá. Dal mi nabídku takovou, že mi pomůže rozjet dá se říct druh podnikání s pozemky, byty apod. On to dělá už přes 20 let a umí v tom velmi dobře chodit a vydělává spoustu peněz. Vždy byl můj vzor a lákalo mě to. Jenže já na to nebyl ve svých 19 letech připravený a rychle mě to pustilo, což byla a je škoda. Od té doby jsem strejdu poměrně dlouho neviděl, nyní jsem už připraven do toho jít, ale bojím se zeptat se ho, zda jeho nabídka stále platí. Já vím..když to nezkusím, tak to nezjistím, ale jde o to, že nechci poškodit vztah, vzhledem k tomu, že jsme se přes rok nebavili, tak aby to nevypadalo, že mi jde jen o to ho "využít". Mám ho rád a během roku to vždy nějak nevycházelo abych se s ním viděl. Začal jsem pracovat a vůbec. Nebylo moc času, bydlí poměrně daleko, ale to není podstatné. Zkrátka co si o tom myslíte? mám se ho zeptat narovinu? Uklidňuji se tim, že mi to nabídl kdysi sám od sebe, tak když se ho teď na to poptám, tak by to nemusela být taková katastrofa. Nebo mám raději počkat ještě? Nevím...Díky za vaše dojmy a pocity, kdyby nebylo něco jasné, tak to vyjasním.
Zdravím,
asi bych to udělal na Vašem místě tak že bych se mu ozval a sešel se s ním. Popovídat si o všem co se za tu dobu stalo a odehrálo. Vysvětlit mu že situace nepřála k dřívějšímu setkání nebo kontaktu. Potom zabrousit k tomu tématu co se týče podnikání, třeba sám od sebe Vám to nabídne znovu ale jak sám jste napsal pokud to nezkusíte nic nezískáte. Ale pokud je to tak jak říkáte nebál bych se porušení vztahů. Nabídka je jedna věc a váš vztah se strýcem je věc druhá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.