Nejste přihlášen/a.
Když jste si objednali zboží ze zahraničí - u nás to byl aliexpress, co vše jste museli doložit k celnímu odbavení? Nám česká pošta poslala papír, že máme napsat co je obsahem zásilky, doklad o druhu a ceně zboží - chtějí printscreen z eschopu a doklad o platbě- nevím, jestli chtějí taky printscreen z bankovního účtu. Jak jste to řešili vy? Poslali jste jim všechno?
Tak to se nám tedy nestalo, my objednávali z aliexpressu svatební šaty a v pátek nám dorazili bez jakýchkoli komplikací a problémů... Takže s tím zkušenosti nemám. Jediné co mě napadá tak je pokud je to nějaká drahá položka tak bych jim poslal jenom screen z eshopu, co se týče platby tak po tom by jim mělo být kulové, snad se nemýlím, případně mě vyveďte z omylu.
Nám přišlo, že je to uloženo v Praze v celním skladu - cena zboží je 2500 kč, přišla k tomu plná moc k zastupování české pošty u celníků, pokud si to nechceme vyřídit osobně.
budou chtit print screen nebo doklad / fakturu / objednavku z eshopu a print screen nebo vypis jak to bylo placeno z uctu nebo treba paypal
kdyz vyplnite plnou moc tak na celni postu nemusite, ale muzete si tam jit klidne vyridit osobne
navic zaplatite poste poplatek za sprostredkovani a pak celnikum vymerene DPH 21%
Díky za odpověď. Osobně bych tam zašel, kdybych bydlel v Praze, ale jelikož bydlím u hranic se Slovenskem, tak je to trochu z ruky, takže musím tu plnou moc. Já jsem si říkal, že to pošlu bez toho screenu bankovního účtu, ale oni by to pravděpodobně stejně po mně chtěli.
chteji to jako overeni ceny, protoze dnes uz kde kdo dokaze ruzne upravit objednavku/fakturu aby byla na nizsi cenu, takze chteji prave doklad o platbe aby videli kolik to doopravdy stalo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.