Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat, když jsem ze všeho na nervy

Od: dajka® odpovědí: 9 změna:

Ahoj všichni, co mám dělat, abych se nezbláznila? Popíši situaci rychle - jsem 30 let doma s postiženým synem, už jsem sem psala, že můj největší problém jsou paradoxně sousedi. Z jedné strany alkoholik s nevychovaným čoklem, kvůli kterému můžu prakticky na zahradu jen když je s čoklem pryč, protože z toho ňafání mám pocit, že zblbnu - manžel jen tiše trpí, domluva s vychlastaným mozkem žádná. Z druhé strany podivíni ovládáni panovačnou babou, které se všichni bojí a jež se léčí na nervy. Zrovna dnes - syn, že budeme doma, protože včera jsme byli v ZOO. Manžel v práci na 12 hodin, ožrala z jedné strany chlastá na zahradě, do toho řve rádio a štěká pes - kdo nezažil, nepochopí, ten pes z něho blbne a štěká jen tak, blbcovi je to jedno, protože ho jednak neposlechne - rekord byl, že ho volal 13x, než pes šel domů - jednak je nahluchlý. Z druhé strany - máme společnou zeď - dnes dělají nové podlahy a cosi, těžko říct, nic nám neřeknou a furt tam cosi bourají a dělají asi druhým rokem. Jak já mám tu smůlu, tak vždy, když jsem se synem doma, tak někdo naběhne a randál je celý den. Já nemám kam utéct, syn sám být doma nemůže a násilím ho tahat někam ven nechci, protože by to těžko snášel. Zkoušela jsem cvičení, přírodní přípravky na uklidnění, dám si víno, no nic. Čajů už jsem přepitá a začíná mi vadi i běžný hluk. Pokud se do mě někdo pustí, že s každým se dá domluvit, tak to jen chiméra lidí, kteří mají štěstí na lidi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co tak nechat si postavit zeď oddělující vás a souseda? Zamezilo by to tomu hluku. Za druhé, méně efektivní řešení by bylo vypěstovat živý plot, dostatečně vysoký a hustý, ten by trochu hluk zmírnil. Případně zkombinovat obojí, zeď i živý plot.

hodnocení

1x

Asi by to chtělo někoho k synovi sehnat a vypadnout na pár dní pryč. Prostě vysadit, jinak Vás z toho klepne. Chápu, čeho je moc, toho je příliš a potom stačí málo a bouchnou saze..

Nebojte, taky mám dny, že by mi i trpaslík vyrostl *zed* den blbec jeden za druhým..

junkers*
hodnocení

1x

Takové situace řeším špuntami do uší. Jako fakt, nedělám si legraci,sám je používám na spaní a nebo když chci mít klid. Jsou měkkounké, musí se zmáčknout do tyčinky a pak aplikovat do ucha, kde se roztáhnou, a sousedi vám můžou políbit .. Další možností jak uniknout otravnému štěkotu je pustit si z dobrých reproduktorů simply noise - vhodné hlavně při spánku. Šum člověkovi až tak nevadí, a potlačí řev čokla a další zvuky.

hodnocení

0x

Dajko, taky jsem na tohle citlivá. Dneska ráno jsme byli s prďolou na cvičení, mají tam takovou malinkatou recepci, kde děti po cvičení svačí, odcházejí, ženské se domlouvají přes celou místnost s kamarádkami a nové děti s rodiči přicházejí, platí, ptají se, svlékají se atd a všichni se všem musí vyhýbat. Takový šrumec, že mi z toho jde ihned hlava kolem. Jenže to je 10-15 minut, pak se to uklidní. Vy to máte celodenně. Asi to nechcete slyšet nebo to pro Vás není možné, ale já bych to nevydržela a odstěhovala se.

To, jak Vám začíná vadit i běžný hluk, je příznak toho, že je toho na Vás už moc. Opravdu touto přecitlivělostí začínají různé stavy od vyčerpání po deprese (běžný impuls vyvolá nepřiměřenou reakci).

zcbc
hodnocení

0x
Jojo, špunty do uší proti sousedům taky vřele doporučuju.

ptpt
hodnocení

0x

"dajko", když vy nemůžete se syeam moc nikam, tak si pozvěte návštěvu domů. Budete vidět na syna a při tom si popovídáte s návštěvou...Neznám Vaše záliby, ale třeba plést, háčkovat, malovat a tak...

alenn
hodnocení

0x

Já bych 30 let doma, tak mi vadí úplně všechno. Vypadá to, že ještě spoustu let budete doma. Mě by stálo za to se přestěhovat někam na samotu k lesu. Ale záleží na člověku, je na Vás, jaké tam máte jiné pouta.

hodnocení

0x

Jen bych vás chtěla pohladit a politovat. Šílené. *mala* Poradit vám neumím. Najít si jiné bydlení, to asi fakt nejde. Nebo přece jen? Vyčerpala jste všechny možnosti k útěku? Protože na místě nezměníte vůbec nic. *plac*Jak velký a jakou diagnozu má syn?

hodnocení

Děkuji všem za zájem, kdyby to bylo jen na mě, tak se okamžitě odstěhuji, ale manžel to celé spravil a teď staví hospodářskou budovu, která mu vždy chyběla a těší se, jak budeme mít v budoucnu slepice a králíky - ty jsme zrušili před 15 lety, protože králíkárna spadla a bylo přednější spravovat barák. No, já jsem jak paralyzovaná, nic mě nebaví, i když je klid, tak jen musím myslet na to, kdy zase začne binec. Známá mi doporučila jakýsi přírodní přípravek na uklidnění, tak jsem si ho objednala, uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]