Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodinky - záruka?

Od: jamra® odpovědí: 8 změna:

Ahoj poradci,

nejspíš asi vím, co mi odpovíte, ale chci se ujistit nebo přeptat, jaké máte zkušenosti.
Před asi 3-4 měsíci jsem si koupila hodinky v hodnotě několika tisíc. A teď jsem přišla na to, že jsou odřené na místě, kde ruku pokládám na stůl (zápěstí). Nebo ne vyložené odřené, že by byl vidět ten tah, že jsem po něčem jela ze strany na stranu, ale jen je "oloupaná" barva toho řemínku... a to jsou hodinky titanové. Z černé je bílo-šedivá.

Ale obávám se, že mi to v rámci záruky nevezmou, že?
K čemu to ale potom je když člověk ty hodinky nemůže ani nosit.To abych je měla vystavený doma v krabičce. :(

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud jsou hodinky povrchove upravene, tak zda jsou z titanu poznate hlavne podle hmotnosti.

Podle toho, co vidim na obrazku jde o obycejne lakovani / praskovani (uz i podle textury), ktere se slouplo.

Kvalitni povlaky hodinek (nejen cerne) se delaji metodou PVD a to je zpusob povlakovani, ktery jen tak neposkrabete a uz vubec nesloupnete. Uz i z toho duvodu, ze povlakova vrstva difunduje do zakladoveho materialu. U takovych hodinek pak muze pouze dlouhodobym nosenim dojit k osoupani vrstvy, nikoliv ale odloupnuti.

Reklamoval bych s tim, ze bych se pidil po tom, jake bylo pri koupi inzerovane povlakovani. Pokud lak, tak zrejme s reklamaci neuspejete, pac to svedou na opotrebeni. Pokud PVD pak byste meli uspet, protoze podle mne o PVD nejde.

hodnocení

Hezký den,

na stránkách výrobce jsem našla tento popis.

" Pásek Titanový s PVD"

boccia-titanium.cz/...

Znamená to, že mám zkusit reklamovat?

hodnocení

0x

Neviděl jsem, ale tohle by titan neudělal! Mám titanové hodinky 10 let a není na nich ani škrábanec, o loupání materiálu nemluvě. Okamžitě reklamovat, pokud jste si jistá, že jste kupovala titanové a ne jen povrchovou úpravu "titan".

Přesně tak. Pokud jsou hodinky z titanu, tak se na nich nemá co loupat. Asi by to chtělo fotografii...co se vlastně odlouplo.

hodnocení

Nejspíš máte pravdu s tím titanem. Je to značka Boccia titanum, tak proto jsem to takhle. Přikládám foto.
Hodinky - záruka?

Bohužel, tohle je povrchová úprava a reklamace bude bezpředmětná. Titan je šedivě stříbrný a díky jeho vlastnostem se neopatřuje povrchovou úpravou. Berte to jako školné :(

doplněno 20.09.16 10:08:

Trochu jsem se díval po webu a tato firma opravdu deklaruje, že tělo i tah jsou titanové. V takovém případě bych ale tu reklamaci vyzkoušel, už proto co vám odpoví! Na těch hodinkách totiž kromě titanu nic za 5 tisíc není ...

ifedeseli
hodnocení

0x

Titan není černý. Proto řemínek musí mít nějakou povrchovou úpravu a ta má vždy omezenou životnost.

Taková úprava může být třeba obyčejným lakováním a to pak dopadne takhle.

hodnocení

Životnost 4 měsíce? To nic moc na tak drahej krám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]