Ahoj tohle je hnisava rana? Poradíte co mám dělat aby me to nebolelo? 3 dny říkal doktor sem natom mel obvaz pak sem to mohl umyt. A doma mi řekli ať to větra. . . Kdykoliv hnu boli me to trosku a vadi mi pohyb tricka. Co si o tom , myslite doplněno 19.09.16 19:13: A je to u klíční kosti na hrudi
Zajděte do lékárny pro Višněvského balzám. Namažte na noc, přelepte prodyšnou náplastí Cosmopor nebo jinou a za pár dní bude zahojeno. Višňák podporuje epitelizaci kůže a nová tkáň roste před očima. Nedávno jsme tak léčili dost hlubokou popáleninu, za 3 dny byla místo mokvající a hnisající rány nová kůže.
No zánět tam je, je možné že to i ve spodních vrstvách hnisá.
Doporučuji koupit tzv, černou mast, Ichtoxyl ( lekarna.cz/... tu aplikujete přímo na ránu, následně zakryjete obvazem a za 24 hodin by to už mělo být výrazně lepší.
doplněno 19.09.16 19:18:
Takové omezení tam není. VIz příbalová informace v odkazu. Samozřejmě pokud by to byla nějak velká rána, tak je to na uvážení, ale v tomto případě si myslím, že bez problémů
Nedavno měl manžel problém podobný, skoro až otevřenou a hnisavou ránu na noze a napsal mu chirurg tuhle mast. Hotový zázrak, rána se během pár dnů zhojila a zavřela.
mytrix*
ještě aby ne, jsou kortikoidy :D jako nic proti tomu, ale dokud to jde, je lepší se vyhnout
Dala bych na to kalciovku, možná bepanthen, a ano, větrat, nestrhávat, nenamáhat. Po kalciovce by mohla změna být znát brzo, i za 24 hodin. Bolet to chvilku bude...
doplněno 19.09.16 19:15:
Mytrixi, samozřejmě se můžu mýlit, ale není Ichtoxyl spíš na uzavřená poškození kůže, která pomůže vytáhnout ven?
Možná to je trochu zahnisané. Možná k doktorovi pro antibiotickou nabo kortikoidovou mast? Jinak s větráním souhlasím, pokud to nechcete vyloženě hojit mokře jako třeba hemagelem.
Sešlo se tady hodně rad. Od nesmyslné černé masti až po kortikoidy. Já, kdybyste byl můj syn, bych vás poslala znovu k doktorovi, ať to ošetří a zavolá vás na převaz. Případně, ať poradí, co si máte koupit a co s tím dělat. Mi se líbí Višněvského mast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.