Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nastoupila jsem do trv.prac.poměru s 3měsíční zkušební dobou.Cca 3 dny po nástupu jsem onemocněla a šla na neschopenku.Jak je to s hrazením sociálního obecně během neschopenky? Je vůbec hrazené?
Zaměstnavatel mne dle sdělení právníka nemůže 14 dní od započetí neschopenky propustit,ale předpokládám,že to udělá hned po 14 dnech.Potom poběží tzv.ochranná lhůta,kdy nemocenskou kryje stát (pokud tedy budu dál marodit). Jak je to v této ochranné lhůtě? Sociální pojištění mi v této době není hrazeno,tj.neběží mi to na důchod? Děkuji
Stát za nikoho nehradí sociální pojištění. Tzn., že při nemoci v OL za Vás sociální pojištění hrazeno nebude. Nemoc v OL se ale započte do náhradních dob důchodového pojištění.
Stát hradí zdravotní pojištění za osoby pobírající nemocenské. Musíte se ale přihlásit u své zdravotní pojišťovny a doložit, že pobíráte nemocenské.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.