Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
minulý týden jsem prodělala dost silnou střevní virózu. Měla jsem 39,6 horečky, průjem, bolesti celého těla, nechutenství. První den jsem si řekla, že když to nepřejde, zajdu k lékaři. Když jsem následně další den vstala, bylo mi ještě hůř a sotva jsem se pohla nebo si sedla(při sezení to bylo nejhorší) ihned jsem utíkala na wc. Volala jsem proto doktorovi, že jestli bych nemohla přijít nějak ke konci jeho šichty či zda by nebylo možno abych šla přednostně, že sotva chodím(doma jsem nebyla schopna dojít ani do lednice, jak mě vše bolelo) a že při delším sezení se po... Sestra mi na moje příznaky arogantně řekla ,,a co chcete od doktora?´´ tak mě to zarazilo načež jsem odpověděla no jestli by mne neprohlédl a nedal mi léky. Potom mě dorazila větou ,,přijďte a počkejte si tu jako všichni, horečka a průjem nejsou omezující ani smrtelné´´ a práskla telefonem. Nakonec jsem tam ani nešla, raději jsem si večer dojela na pohotovost, kde byli celkem milí a ihned mi zabraly léky, co mi dali. Ptám se... setkal se někdo s něčím podobným? Je toto obvyklé chování a hlavně... korektní? Přijde mi, že sestra nikdy neměla asi horečky a průjem, a že empatie zrovna nepobrala
No, jasně, že setkala. kdysi jsem se ráno probudila a vůbec neviděla na jedno oko, jen tma, ani záblesk.. mazala jsem na oční a v čekárně byla druhá. "Sestra" od dveří usoudila, že mohu čekat do odpoledne, protože teď mají jen objednané, že mě nevezmou.
Manžel mě odvezl do nemocnice, kde si mě hned nechali. Bohužel i takové blby mezi "zdravotníky" potkáte
Neodpustila jsem si a po návratu ze špitálu jsem tam došla...měli plnou čekárnu... sestra brečela a doktorka se mi omlouvala až k výtahu.
Všechno špatné je k něčemu dobré, našla jsem si bezvadnou oční lékařku, kde jsem dodnes.
To mě mrzí, s čím jste se setkala Ale jak říkáte, vše k něčemu dobré. Taky už mě napadlo tam jít si stěžovat, protože mi v nemocnici hrozili, že to může být i salmonela, ale to testy nepotvrdily a nakonec to byla jen ta střevní viróza, ale stejně. Doteď jsem na ni naštvaná. Je to arogantní protivná baba, která s lidmi jedná jak s dobytkem. Nj, asi podle sebe...
Podobně příjemné sestřičce bych přála, aby ji podobná situace také tak 1 x do roka potkala. Aby věděla, jaké to je, číhat pořád u záchoda.
Kdysi, je to už hodně let, jsem podobné problémy se silným průjmem měla. Když jsem šla k lékaři, použila jsem menstruační vložky - co kdyby náhodou? Pak by to člověk vyhodil, omyl se a hotovo. Naštěstí jsem to zvládla bez znečištění. Ale byla jsem si taková jistější, než vyrazit jen tak bez ničeho.
Podobně přišla do čekárny k lékaři mladá paní a nesla s sebou plastový kbelík, který si spořádaně postavila mezi nohy před sebe. Zase měla problém s jinou stranou těla. Koukala jsem na ni dost vyvaleně, naštěstí jej nemusela použít. Kdyby ano, asi bych se hned přidala. Jaga.
Víte, ono po těch sestrách lidi chtějí někdy úplně nemožné. To ale nic nemění na tom, že Vám rozumím (měla jsem něco podobného min. rok, sotva jsem vstala z postele) a hlavně že to měla říct nějak taktně, lidsky.
Občas mám pocit, že některé sestry jsou drsné, když před sebou mají člověka, který je až velmi slušný. Kdybyste na ni houkla "Mám šílený průjem, vezmete mě hned?", kdo ví, možná byste dopadla jinak.
"Jen lidi" jsme všichni. Já osobně nejsem člověk hýřící energií, úsměvem, vtipy... ale když učím, MUSÍM být zábavná, milá, usměvavá, rozdávat dobrou náladu, budit zájem, motivovat. Nahodím masku a je to. Musí to být, nelze jinak. Pokaždé, každý den, každou hodinu. Člověk, který ke mě přijde, to může pochopit, ale nemůže kvůli mému blbému dni dostat nekvalitní službu. (vycházím z předpokladu, že toto chování sestry není ojedinělé)
Právě, já nechtěla nemožné i jsem navrhovala, že přijdu jak se jim to bude hodit nebo ať mi řekne ,až ubude lidí (bydlím kousek) a dojdu. I jsem jí řekla, že to chápu, a že kdyby situace nebyla naléhavá a mě nebylo tak zle, tak normálně vyčkávám v čekárně. Nedávno tam někoho přednostně brala se žlučníkem ale průjem a horečky jsou ok. No děs.
Sice chápu, že to sestry nemaji Jednoduché, ale to ani vy jako pacient. Změnil bych lékaře nebo az bych byl zdráv, sdelil bych sestre, ze pri pristim jejim vylevu ji vykonam potrebu v cekarne a pujde si to uklidit, pokud ji to bude milejsi. U nas ma doktorka napsane jasne, ze akutni stavy a tehotne pacientky maji prednost.
A kvůli takovým "zdravotníkům" se vždycky rozčilím, když chtějí ve zdravotnictví přidat. Je to tam těžký s některými pacienty, ale jak tu někdo psal , tak určitá empatie by měla být nutná. Já jsem kdysi byla s naším postiženým synem u očařky, no jak se ta doktorka chovala, kluk trochu zlobil, ale já jsem jednu chvíli myslela, že ho zmlátí, no a u druhé to bylo v pohodě. Kdoví, co má ta sestra za problémy.
Zmente lekare! Sestra a doktor jedno jsou, takze to zmente..To co popisujete je des bes a pro me duvod je zmene, alias k hledani jineho lekare..Je "doktor" a doktor a stejne tak "sestra" a sestra..Pokud nejsem spokojena, tak hledam jinde a nezustavam na miste.To co pisete, tak normalni neni..Sestra nepracuje s roboty, ale s lidmi a NIC ji neomlouva v chovani vuci vam..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.