Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Také si někdo vypisujete z každé knihy?

Od: kuki* odpovědí: 6 změna:

Moc ráda čtu psychologické knihy o všem možném. Už tak dvacet let, vlastně od puberty. A z každé si dělám výpisky, které mi moc pomáhají, když se cítím mizerně. Děláte to taky tak někdo nebo je to jakási moje "úchylka"? Nejsem divná?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Já to nedělám, ale mám kamaráda, který si taky takhle dělá výpisky. On si snad už 30 let píše taky deník.

A divná nejste. Nevidím na tom rozhodně nic úchylného. Naopak obdivuji vaši vytrvalost! :)

hodnocení

2x

Kdysi jsem to dělal taky. Dělal jsem to ale tak že jsem si označil co chci opsat a pak to přepsal do PC. Bylo to časově náročné a už to nedělám. Větščinu věcí co přečtu stejně časem zapomenu ať už mám poznámky nebo ne.

kuki*
hodnocení

A není právě pro tu naši zapomětlivost lepší si tvořit právě ty deníky? To mě rozčiluje, že ta naše paměť tak skvělé myšlenky vypouští. Když si je z tlusté knihy "vycucnu", tak pak je mám zase rychle po ruce. Některé knihy mě zlobí, že jsou příliš tlusté, ale sem tam jsou skutečně fenomenální myšlenky - dalo by se je podtrhávat. Ale když mám knihy půjčené z knihovny, tak tam si podtrhávat nesmím. Tak zbývá jen si je vypsat. Znám některé vynikající řečníky, kteří si také vedou deníky (třeba na PC) a tak mají z čeho čerpat inspiraci na konkrétní témata.

U některých knih mám jenom vertikální čáru nebo zarážky na kraji. Neopisuju to ani nepodtrhávám. Případně udělám znaménko + jako že to je hodně dobrý. Jinak ale upřednostním formát html, kde si občas zvýrazním některý text z internetu barevně apod. Deníky na inspiraci mohou být dobré, ale na řeč moc obsáhlé.

hahanaj*
hodnocení

0x

Tak to by mě fakt nenapadlo -a že přečtu hodně knih.

A kolik informací z těch knih si zapamatujete? Zkuste to vyjádřit v procentech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]