Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chci se zeptat jestli muže mně přitelkiní vahodit z bytu ktery je napsany na ni ale trvale bydliště mame společne a jestli muže po mně vyřadovat placeni celeho najmu,děkuji
Chtělo by to upřesnit a pokud možno česky...
Není jasné, co má znamenat obrat "byt je psaný na ni".
Pokud byt patří přítelkyni, nebo pokud je nájemní slouva uzavřena jen na jméno přítelkyně, rozhoduje o tom, kdo s ní v bytě bude bydlet, ona. (Může Vás klidně "vyhodit".)
Trvalý pobyt nezakládá žádné právo k nemovitosti, v níž je hlášen. Pokud se přítelkyně rozhodne, že Vás ve svém bytě nechce, budete se muset odstěhovat.
Náklady na bydlení byste měli uhrazovat ± stejně. Jestli přítelkyně sama hradí služby spojené s užíváním bytu, + energie, může po Vás klidně chtít, abyste hradil nájemné. Nebo můžete celou částku (včetně služeb a energií) rozdělit a každý hradit polovinu. Záleží jenom na Vás obou, na čem se dohodnete.
Zrušení trvalého pobytu není tak jednoduché, jak si někteří rádci myslí. Chtělo by to více informací...
Vaše přítelkyně má na byt dekret nebo smlouvu? Tak jaké řeči, že je psaný na ni? Je její a vy máte povinnost se na placení úhrady bydlení podílet. O nějakém vyhazování nemůže být vůbec řeč! Jestliže ona bude mít rozum, zajde na úřad a trvalé bydliště vám zruší během 5ti minut!
Babča má pravdu
Jak si to představuješ,ona tě tam nechce,je to její byt,takže se v klidu sbal a vystěhuj se.Pokud tak neučiníš a ona ti zruší trvalý pobyt,tak zcela zjevně zavolá policii,aby tě navždy vyprovodili !
vážený pane, z vašeho dotazu vyplývá, že byt je napsán na vaši přítelkyni, na ni chodí inkaso,elektrika plyn..., takže jednoznačně pokud s vámi již nebude chtít být, může vás do hodiny vystěhovat, jít na úřad a požádát o zrušení trv. pobytu u vás , jako předtím musela dát souhlas k vašemu pobytu u ní, / mému známemu se to totiž stalo a nic nenadělal./ proto vám radím, pokud to jde a nechcete být na ulici, udobřujte se jak dlouho to půjde a neřeště to, že budete platit celý nájem o to vám snad nejde, ale at máte kde hlavu složit. a nic nevypadá tak černě, udobřování je věc krásná...
dobrý den, vážení chci se jen vyjářit jsem ta přítelkyně, o které se tu píše, partner ale nikomu nesdělil, že vše jsem kupovala a on už nic, počínaje prášky na praní, šampony, atd- musela se koupit nová pračka, platila jsem to pouze já, nová lednice , pouze, já ,konferenční stolek, zase já, odtud tedy kde jsou ty 3 tisíce co mi zbyly, výlety do bazenu, bowling, večeře v restauraci-tatarák, zase já,ted čerpá ještě ze starých zásob, proto nemá velké výdaje.. to se pak dobře mluví.. no tot vše, ono to vypadá jinak, když by se mluvilo o všem a ne jen o tom ,co parterovi vyhovuje..
Pokud by mi zbyly 3 tisíce, koukala bych si je nechat na nejpotřebnější výdaje. Třeba na chleba, mléko, na léky... Rozhodně bych je neroztočila za bazén, bowling či tatarák. To nejsou věci nezbytné pro život. I když jsou příjemné. Neumíte prostě hospodařit, to je to celé.
Takže jste jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Potom je těžké poradit ať už Vám, nebo jemu. Anebo oběma.
CHVOJKOVICE - .BROD - celkem slušnej oddíl. Jaga.
A jestli je to ten vykuk, co tady nasmolil už plno otázek a každou pod jiným jménem, to jste tedy, děvče, chytila lososa! Toho Vám opravdu nezávidím.
Kdyz ruzne kulturni kratochvile plati z toho zena za oba, tak je to fer, nenechava si to jen pro sebe, naopak ten muz se veze, nic sam navic nefinancuje, coz by kazdy normalni kavalir udelal, do gentlemana ma asi jako zdomacnely partner daleko, mozna je to tim malym duchodem a nedostatkem sebevedomi, jinak by snad nebyl takovej drzgresle
Připomíná mi to: Po Donu jede loďka, žena vesluje jako o život a mužský se válí, s cigaretkou, po zádi. Ze břehu řve chlap: "Voloďko, zastav se, popijeme, zazpíváme, bude nám dobře." Voloďka odpoví: "Nemůžu, fakt nemůžu. Spěchám. Vezu Natašku do porodnice."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.