Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to bylo s německými vojáky v II.s.válce?

Od: nika90210 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

trávím dnešní pošmourné odpoledne sledováním filmů a právě tady mám jeden, kde si nejsem jistá, jestli to není jeden z těch, kde filmaři šlápli vedle. Je tam totiž vysoký důstojník SS, který byl v únoru 1945 (!) na několikadenní návštěvě své rodiny v Sudetech. Je to možné? Neměl být někde uprostřed bojů? Tehdy šlo přece už do tuhého a šlo o všechno na obou stranách... Mohl plukovník dostat prostě jen tak dovolenou? A omlouvám se za formulaci dotazu v nadpisu, bez určitého stylu nadpisu mi systém nedovolí můj dotaz zveřejnit, tak jsem musela nějak zkráceně napsat, o co jde...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak ono se nebojovali všude a neustále. Klidně mohl dovolenou dostat, plukovník je už dost vysoká šajba, tam je to volnější. Ostatně - Rommel si taky vybral dovolenou v situaci, kdy se očekávalo každým dnem vylodění. A díky tomu taky uspělo.
A navíc - film snese mnoho, pravda nemusí někdy být atraktivní, tak se malinko poupraví.
Bez ohledu na to že ani fronťáci nebyli denně v první linii to by psychicky nikdo nevydržel.

nika90210
hodnocení

Tak v tom případě ano, už jsem myslela, že filmaři zase trochu "ustřelili". Děkuji moc za objasnění! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]