Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak to funguje co se týče originálu nějakého daného dokumentu.
Abych vám vysvětlil situaci, napadlo mě, že bych si veškeré papíry/složenky/smlouvy ofotil do PC s tím, že kdyby se mi pak třeba podařilo nějakou tu složenku či smlouvu ztratit tak bych si jednoduše tu danou věc mohl vytisknout z PC a zajímalo by mě, zda ten daný vytisknutý dokument bude mít stejnou hodnotu jako původní originál.
Myšleno tak, že pokud si třeba ofotim nějakou smlouvu, kde bude můj a nebo něčí podpis a po tom si ho zpětně vytisknu, kde už bude samozřejmě vidět, že to originál není, tak zda to má stále stejnou hodnotu a nebo zda někdo může říct, že to není originál a že to je neplatné.
Snad chápete, jak to myslím.
Děkuji za obeznámení.
Oskenovat do PC si to můžeš, ale právní hodnota bude prakticky nulová (ačkoliv s těmi našimi právními pitomci, kdoví). Ale mohlo by to pomoci např. tím, že tam bude vidět přesné datum, čas a možná nějaké identifikační číslo transakce (u složenky), takže by se podle toho dal najít třeba na Poště záznam o platbě, na úřadu záznam o ověřování podpisu (ale smlouva už vidět nebude, jen třeba popis "smlouva o pronájmu zahrady") apod.
Jinak jak píše @jabraka, elektronická verze by musela být někým oficiálním elektronicky podepsána s časovým razítkem, navíc by se asi musel ten podpis občerstvovat, ... Radši se snaž důležité dokumenty neztrácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.