Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nervy - neovladatelnost

Od: delik odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

již pár let se cítím často nervózní. Dávám si sám celkem dost úkolů a pak výbuchu, že to nestíhám. Chovám se opravdu šíleně, sám za sebe se stydím. Nedokáži se v té chvíli ovládat, neměl bych ani sedat v tu chvíli za volant, jedu jak o závod :(

Neporadil by mi někdo co začít dělat, abych nebyl takový nervák?

Děkuji pěkné

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jste "přetížený" cholerik - dávejte si méně úkolů, naučte se odpočívat, berte život s nadhledem a pokuste se třeba i o smysl pro humor. On ten nesplněný úkol počká (nebo ho udělá někdo jiný). Takže, ubrat, nebrat vše tak vážně a relaxovat. Zdravím!

kaarel
hodnocení

0x

to chce omezit pocet vjemu soustredit se na pozitivni vjemy odstranit nedulezite zdravi kaarel

hodnocení

0x
Zdravím.
Vy si v prvé řadě musíte urovnat své priority.
Peníze jsou samozřejmě důležité.
Ale za jakou cenu?
K čemu Vám budou,když to s vámi tzv.klepne,dostanete mrtvičku či infarkt.To v lepším případě,pokud to samozřejmě přežijete.
Zastavte se,vezměte si třeba tepláky a triko,sbalte si batoh s dobrou svačinkou a vyražte do přírody.Poslouchejte zpěv ptáčků,šplouchání ryb,jak šumí stromy,vítr.
Běžte si zacvičit,kupte si lístek na nějaké kvalitní,divadelní představení.
Meditujte,je to veliká radost.Zapněte si svou oblíbenou hudbu,zkoukněte krásný film.Zahrajte si co já vím,na kytaru,zazpívejte si,začněte fotit,malovat,pěstujte kaktusy,krásně kvetou...
Navštivujte své blízké,rodinné vztahy jsou důležité.
Běžte s kamarády na pivko či vínko.
Odreagujte se,vypněte,vyčistěte hlavu.
Život máme opravdu jenom jeden a setsakramentsky utíká,tak ho žijte s úsměvem,radostí a láskou v srdci a duši.
Neberte ho tragicky,
přece není navždycky :)

balzerka
hodnocení

0x

První jste už udělal. Uvědomil jste si, že děláte chybu a chcete to řešit. Dobré je, že neobviňujete okolí. Typ nervové soustavy se dědí. Zhoršuje to stres, frustrace , výživa/ omezit kávy a alkohol/, nedostatek pohybu, příp. vztahové problémy.. Možná Vám chybí režim, kázeň, možná si moc nakládáte. Srovnejte si priority s tužkou v ruce. Omezte cukr ve stravě, dodejte si hořčík a B komplex. Pokud Vám to nepomůže, vyhledejte dobrého psychologa. Každopádně vztek nevyjíždějte v autě, ale na kole, na běžkách ap.

pt®
hodnocení

0x

Okamžitě, jakmile si uvědomíte, že jste vybuchl, tak se ovládat a sebekontrolovat, hned v zárodku a přejde to. Uvědomte si, že by mohlo dojít k neštěstí a to by Vás mělo zabrzdit...*stop*

hodnocení

0x

Poklikejte a pohledejte si nějaké povídání o ADHD u dospělých mužů. Udělejte to, pomůže vám to. ;) Třebas jen tohle všeobecné vysvětlení. cs.wikipedia.org/...

doplněno 19.09.16 07:41:

Ano, věřím vám. Ale je to stavbou mozku a vy si musíte najít vysvětlení a radu, jak na to. Obávám se, že sám to zezvládnete. Budete se trápit. Musíte vědět, co s tím.

delik
hodnocení

Dobrý den,

děkuji Vám moc za rady, budu se snažit sebeovládat, mrzí mě, jak se chovám :(:(:(

hodnocení

0x

Rozhodně si nedávejte přehnané cíle. Já když si naplánuji hodně věcí k udělání a pak to nesplním, také občas vybuchuji, takže mnohem lepší dát si třeba jen jeden úkol a ten v klidu udělat a pokud zbyde čas, udělat ještě něco navíc. Budete mít pak radost, že jste překonal plán. Opravdu to docela dobře funguje. Já jsem taky cholerik (můj děda z tátovy strany byl nervák a děda z matčiny strany je ještě větší nervák) a když mi něco nejde, nadávám a házím věcma kolem sebe a pak si říkám, jaký jsem vůl. Sebeovládání je těžká věc. Než člověk ztratí nervy a vybuchne, je dobré si v hlavě představit celou tu scénu, která proběhne, třikrát se nadechnout a potlačit to v sobě. Někdy to jde, někdy holt ne a už to lítá :)

Přeji Vám pevné nervy a silnou vůli.

delik
hodnocení

Dobrý večer,

zatím se snažím držet a ovládat se a hlavně si nedávat mnoho úkolů.

Uvidím jak to půjde dále, ale je to opravdu těžké a pořád na to musím myslet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]