Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již pár let se cítím často nervózní. Dávám si sám celkem dost úkolů a pak výbuchu, že to nestíhám. Chovám se opravdu šíleně, sám za sebe se stydím. Nedokáži se v té chvíli ovládat, neměl bych ani sedat v tu chvíli za volant, jedu jak o závod
Neporadil by mi někdo co začít dělat, abych nebyl takový nervák?
Děkuji pěkné
Dobrý den, jste "přetížený" cholerik - dávejte si méně úkolů, naučte se odpočívat, berte život s nadhledem a pokuste se třeba i o smysl pro humor. On ten nesplněný úkol počká (nebo ho udělá někdo jiný). Takže, ubrat, nebrat vše tak vážně a relaxovat. Zdravím!
První jste už udělal. Uvědomil jste si, že děláte chybu a chcete to řešit. Dobré je, že neobviňujete okolí. Typ nervové soustavy se dědí. Zhoršuje to stres, frustrace , výživa/ omezit kávy a alkohol/, nedostatek pohybu, příp. vztahové problémy.. Možná Vám chybí režim, kázeň, možná si moc nakládáte. Srovnejte si priority s tužkou v ruce. Omezte cukr ve stravě, dodejte si hořčík a B komplex. Pokud Vám to nepomůže, vyhledejte dobrého psychologa. Každopádně vztek nevyjíždějte v autě, ale na kole, na běžkách ap.
Okamžitě, jakmile si uvědomíte, že jste vybuchl, tak se ovládat a sebekontrolovat, hned v zárodku a přejde to. Uvědomte si, že by mohlo dojít k neštěstí a to by Vás mělo zabrzdit...
Poklikejte a pohledejte si nějaké povídání o ADHD u dospělých mužů. Udělejte to, pomůže vám to. Třebas jen tohle všeobecné vysvětlení. cs.wikipedia.org/...
Ano, věřím vám. Ale je to stavbou mozku a vy si musíte najít vysvětlení a radu, jak na to. Obávám se, že sám to zezvládnete. Budete se trápit. Musíte vědět, co s tím.
Rozhodně si nedávejte přehnané cíle. Já když si naplánuji hodně věcí k udělání a pak to nesplním, také občas vybuchuji, takže mnohem lepší dát si třeba jen jeden úkol a ten v klidu udělat a pokud zbyde čas, udělat ještě něco navíc. Budete mít pak radost, že jste překonal plán. Opravdu to docela dobře funguje. Já jsem taky cholerik (můj děda z tátovy strany byl nervák a děda z matčiny strany je ještě větší nervák) a když mi něco nejde, nadávám a házím věcma kolem sebe a pak si říkám, jaký jsem vůl. Sebeovládání je těžká věc. Než člověk ztratí nervy a vybuchne, je dobré si v hlavě představit celou tu scénu, která proběhne, třikrát se nadechnout a potlačit to v sobě. Někdy to jde, někdy holt ne a už to lítá
Přeji Vám pevné nervy a silnou vůli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.