Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svoz komunálního odpadu u chaty

Od: smells* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

jsem vlastníkem chaty,na kterou jezdím tak pětkrát ročně.Odpad co za výkend "vyprodukuji" vozím domů jelikož nemáme u chaty popelnici a to ne jen z důvodu,že by to bylo zbytečné,ale k chatě nevede ani žádna komunikace,takže by byl svoz nemožný.Přesto po mě chce obec zaplatit za svoz komunálu.Když jsem telefonicky volal na místní úřad bylo my řečeno,že mám použít popelnici někoho v obci,nebo že je v obci jednou měsíčně přistaven kontejner kde mohu své odpadky vyhodit(ano pojedu 40 km tam a 40 km zpět jen kvůli tomu abych vyhodil igelitku z Tesca odpadků).Placení poplatku je prý v obecní vyhlášče.

Lze se proti tomuto postupu úřadu nějak bránit?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne nejde, přesněji musel by jste jednat s úřady o prominutí poplatku, pořípadě zařídit změnu zákona.

smells*
hodnocení

Nepotěšil jste mě,přesto děkuji :)

To mě mrzí, že jsem Vás nepotěšil, nějak to napravíme. Co by jste říkal radě, dojít tam a praštit do stolu s křikem, že už jste jednou zaplatil doma, tak na chalupě nebudete platit.

Ale to je špatná rada, to Vám nepomůže. Tuším, že minulý týden se toto téma zde probíralo podrobně.

hodnocení

0x

Za chalupu a chatu se platí,je na to opravdu zákon...Dám Vám svůj příklad-my platíme za každého člena domácnosti v jednom domě,a manželovi ,když zemřela maminka v baráku vedle-tak jsme popel.odhlásili,ale bylo nám řečeno,že za objekt budeme platit jedn.částku-jako za rekr.budovu...že na to je zákon-tehdy to bylo 150kč za rok,dnes už to je 490kč...tak než bysme se hádali,tak platíme...Je to blbost,neboť tam nikdo nebydlí,a tak neprodukuje žádný odpad...ale tak to u nás holt v zákonech je-nesmysly.Vy tam aspoň jezdíte.

atramo, zkusila jste (Váš manžel) požádat o prominutí poplatku? Já žádám každý rok a je mi vždy vyhověno. Jen ukážu doklad, že jsem zaplatil i tam, a je OK. Ale musím každý rok žádat.

lidka*

Tak u kolegyně atramy dávám šanci na osvobození od poplatku. U tázajícího se ale asi šance není. Zákon o místních poplatcích říká, že se poplatek platí za každou osobu trvale hlášenou a dále za rekreační objekt a nebo objekt sloužící k rekreaci. To znamená, že se neplatí pouze za rekreačky s evidenčním číslem, ale i s číslem popisným, kde budova k rekreaci slouží. A to se prokázat dá. Takže u budov, které rekreaci neslouží a ani se tam odpad netvoří, by se platit poplatek neměl. Podobně jsem to měla já v Kolíně, když mi zemřela matka a dům byl do doby prodeje neobydlený a nijak využívaný ani k rekreaci a nebo přechodnému bydlení. Oznámila jsem to na Technické služby i na Městský úřad a i když jsem odpověď nedostala (to je pěkný nešvar některých úředníků, že jim nestojíme ani za odpověď), poplatek jsem neplatila a ani nedostala žádnou upomínku. Takže za rekreačku ano, i když se tam nejezdí často. Poplatek se totiž platí nejen za popelnici a nebo odpadové pytle, které by Vám měli zajistit, ale i za sběrný dvůr, kontejner a nebo odpadové koše. Eventuelně i za likvidaci černých skládek a také se z něho platí výdaje za administrativu spojenou s touto činností. Atramo, určitě si písemně požádejte z těch důvodů, jak jsem uváděla. Ještě předtím se seznamte s OZV (obecně závaznou vyhláškou) o místním poplatku za odpad a odvolejte se na příslušné odstavce. Když si nebudete vědět s něčím rady, napište mi na vnitřní poštu město nebo obec a já se na vyhlášku také kouknu. *cteni* Hezký večer, kus města už nejde elektřina, tak mám také obavy, kdy to blikne i u mě. *ee*

doplněno 15.10.09 20:40:

U té rekreačky by byla jediná šance, že by se prováděla nějaká zásadní rekonstrukce a budovy by nebyla obyvatelná. Ovšem zase by to muselo být v souladu se stavebním úřadem. Takže to opravdu nevím, jaký důvod by to umožnil prominout. *nevi*Nechci zpochybnit Vaše tvrzení, ale to jsem slyšela mnohokrát. I moje kamarádka z mládí mi tvrdila, že si vozí odpadky domů. Ale že chalupu pronajímala, to jaksi zapomněla podotknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]