Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na podporu v nezamestnanost

Od: verk odpovědí: 21 změna:

Vnučka má 28let od vyučení nepracovala nemá nárok ani na nějaké minimum? díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrosek
hodnocení

5x

Drzost a hloupost nekterych "radcu" (v tomto pripade spise lidskeho odpadu) nezna mezi, neskutecne. Soudite nekoho, aniz byste o nem cokoliv vedeli, je mi z vas zle a na zvraceni.

POkud nekdo dlouho nepracoval, muze to mit i jiny duvod nez lenost, vy omezeni ubozaci. Napriklad se stara o nemocne (pra)rodice (a ziji skromne z prispevku na peci), coz je sakra zasluzna a narocna, pritom ne "oficialni" prace. To vas nenapadlo? Nebo maji nejaky zdravotni problem, ktery neni uznan pro narok na ID, ale pritom normalni pracovni zivot znemoznuje.

lidus*

Petrosek, pokud je někdo výhradní pečovatel (péče o osobu blízskou), je mu státem hrazeno ZP a rovněž sociální, peníze co bere ta osoba se jemu mohou ale nemusí, započítávat na důchod, roky takto odpracované se mu ale počítají. Nezlobte se tedy ale pokud se vnučka starala o babičku která pobírala příspěvek na péči od II., vnučka pracovala a myslím, že i na podporu by dosáhla (Ivzez by jistě věděla). Pokud někdo napíše, že od školy nepracoval, každý a i já, předpokládá, že se flákal a živila ho rodina.

hodnocení

4x

Slečna nepracovala od vyučení, tedy již asi 10 let a sice nikdy. Nebudu se ptát, z čeho žije. Jsou i jiné možnosti, než pracovat v oboru, kterému se vyučila. Někdy i lukrativnější, zajímavější...a vůbec! Nebudeme to řešit!

Ale musíte rozumně pochopit: do soc. systému nikdy nic neodvedla, ani korunu. Nepracovala, nebyly jí tedy strhávány daně. Jak by mohla dneska něco chtít, když si, lapidárně řečeno, ničím do systému sama nepřispěla?

Když máte doma kasičku a nebudete si do ní nic vkládat, nemůžete pak přijít, otevřít ji a chtít si z ní něco vybrat. To je prostě stejné.

Jen ve sportu platí: NEDÁŠ - DOSTANEŠ! V životě ne.

Jediné řešení je dívku poslat pracovat. Ovšem po 10 letech havaje se jí jen velice těžko bude chtít. Jaga.

Věřím, že nejste její sponzor. To by mi Vás bylo moc líto.

iz*
hodnocení

4x

Nelze odpovědět, protože jste neuvedl/a žádné informace.

Nemá smysl sem přepisovat všechny možnosti ohledně státní sociální podpory a/nebo pomoci v hmotné nouzi. Až sem doplníte-li informace o tom, kde a s kým vnučka žije, v jakém bytě/domě, bude možné odpovědět konkrétně.

hodnocení

2x

a to ještě žije? nechápu, jak někdo deset let nepracuje a může žít? já bych tedy zemřel hlady!

na něco málo mít nárok bude, ale podpora v nezaměstnanosti to nebude. nějaké dávky. zkuste nějaké stránky s romskou tématikou. tam v tom umí chodit...

mimochodem, proč se jí ptáte na nějaké dávky, proč jí nepošlete makat?

doplněno 17.09.16 12:38:

ale já se vůbec nerozčiluji. zařídit si to asi neumí, když pátrá po dávkách...

angell1985*

Proč se rozčilujete?Tazatelka se ptá pouze jestli má nárok a ne na to jestli má jít makat.Hold si to asi umí zařídit lépe.

angell1985*

Právě že asi umí když nemá potřebu pracovat a stačilo by jí žít z dávek.Přejte jí to ať si dávky užívá.

uska*

Přejte jí to ať si dávky užívá.

Ale kuš, já ji dávky nepřeji, odmítám takovým lenochům přispívat, ale bohužel musím. A nebo se dám na jejich dráhu, flákat se a pobírat dávky.

angell1985*

Vždyť ano.I vy klidně můžete být celé dny doma a brát dávky.Nechcete?...vaše věc.

radekkk*
hodnocení

2x

na podporu ne,nedala nic do daní. Má nárok na velký bič a bít s nímn denně aby si našla práci. Když toto čtu tak lituji že jsme ty mladé tak špatně vychovali. Práce je,ale nesmí chtít hnedle 20táců...

Za 40 let tady vnučka napíše že má malý důchod,co má dělat

Co malý důchod? Když nebude mít odpracované roky,tak žádný důchod,jen opět nějaké dávky,které nebudou nic,moc. Zřejmě žije na úkor rodičů nebo prarodičů s nimi v domácnosti,takže na dávky stejně nedosáhne,protože její nucení živitelé příjem mají,jinak by už s prominutím za tu dobu ,,pošla hlady,,!

peter23p*
hodnocení

2x

Hned bych jí neodsuzoval když nevíme co je důvodem. Já jsem na tom stejně ale pro to že mám Crohnovu nemoc a do 90% zaměstnání prostě nastoupit nemohu a kvůli tomu že nemám odpracováno tak nemám nárok ani na ID. Budete mě tedy také odsuzovat?Jen pro upřesňení neberu od státu žádné dávky a musí mě živit rodiče. Ale abych se vrátil k otázce tak pokud žije sama tak má nárok na životní minimum eventuelně na příspěvek na bydlení ale pokud žije v domácnosti kde mají ostatní členové příjem tak pravděpodobně na nic nedosáhne a na úřadě jí řeknou že se o ní musí postarat ostatní členové rodiny jako to řekly mě.

Tuhle tu chorobu má náš syn už 7 let,byl dokonce na operaci v Praze,kde mu vzali kus střeva a víte co? Dělá závozníka a řidiče a rozváží v Praze ,,bílou techniku,,-lednice,pračky, sušičky...a my ho živit nemusíme,je to ,,Samostatná jednotka,,.

petrosek

A ze ta nemoc ma ruznou podobu, u nekoho se projevuje vice u jineho mene, to vas asi nenapadlo, ze? Ze vas syn muze i s tzouto nemoci pracovat neznamena, ze s ni muze pracovat kazdy.

To máte pravdu,byly doby kdy byl na tom zle,nyní bere stále prášky a co se týče ID,dali by mu možná jen 1.stupeň,jak se ptal.

uska*

Peter, s vaší nemocí i kdyby jste měl odpracováno, tak nedosáhnete na třetí stupeň invalidity - plný ID. Dostanete 1. nebo 2. stupeň (částečný důchod), takže hybaj do práce a neviste rodičům na krku.

hodnocení

1x

na podporu v nezaměstnanosti určitě ne, ta se vypočítá z příjmu v posledním zaměstnání a vyplácí se u mladých lidí nejdéle pět měsíců, pokud tedy na ni splnili nárok (zejména jde o dostatečně dlouhou dobu zaměstnání).

zda má nárok na jiné sociální dávky nebo dávky v hmotné nouzi, na to nelze z takto zadaného dotazu usuzovat. tam už je důležité, zda bydlí sama/s přítelem/manželem/rodiči, jestli má/nemá děti, jaký je celkový příjem všech společně posuzovaných osob, jestli je/není registrovaná na pracovním úřadě, jestli bezdůvodně neodmítá nabízenou práci, zda má nějaký majetek...

albatros498022*
hodnocení

0x

Ne jediný nárok je nahnat do práce a makat a makat a těch dest promarněných let dohnat. Lenochy nesnáším!

mcmerkurion*
hodnocení

0x

...to je vše tím naším štědrým systémem, každej se ptá, na co má nárok, a jak to pak má ta pracující menšina (myslím matematickou, ne tentokrát podle barvy pleti) z daní zaplatit...a jak píšou ostatní, taky by mě zajímalo, z čeho doteď žila...

hodnocení

0x
Nechápu vaši vnučku, to nikdy nepracovala nebo se nestarala o osobu blízkou? Pokud ne a nemá nějaké zdravotní problémy, fyzického nebo duševního rázu, tak jediné, co by měla dělat, je opravdu pracovat. Osobně mám invalidní důchod 1. stupně a pracuji na poloviční úvazek. Abych na ten důchod dosáhla, musela jsem mít odpracovaná léta. Kvůli administrativní chybě jsem musela podávat i odvolání. Když jsem podávala odvolání, byla tam se mnou Romka, která se strašně divila, proč nedostane důchod, když ji přiznali invaliditu... Ale něco podobného máme v rodině, tchýně sice invalidní, ale důchod nepobírá, protože skoro nikdy nepracovala. A nechce se jim doplatit sociální, aby jí ho vyplatili zpětně, hlava nebere. Ty peníze by na to měli. Stát se něco tchánovi, tak je absolutně bez příjmu...

moravan*
hodnocení

0x

Petrosek má pravdu. Naprosto s ním souhlasím. Byla položena otázka, tak na ni, pokud znáte odpověď, nebo můžete poradit, tak k tomu se můžete vyjádřit. Nikdo o dotyčné nic neví , jen to co bylo napsáno v otázce a přesto se tu rozvíjí sáhodlouhé bláboly co by měla. Někteří jsou jako pavlačové drbny.

Předpokládat můžete cokoliv, ale pište jen odpovědi na otázku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]