Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě brigády na DPP

Od: efka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám uzavřenoé dvě smlouvy na DPP u různých zaměstnavatelů.

U jednoho mám podepsané prohlášení, u druhého mi stačilo dodat jen potvrzení o studiu. U jednoho zaměstnavatele si beru peníze hned po směně, druhý mi je posílá na účet. Ten, co mi je posílá na účet mi je ale posílá po částech, aby nepřekročil částku 10 000. Jak je to tedy se zdaněním?

Děkuji,

Efka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Druhý zaměstnavatel podle mne nepostupuje správně a Vy mu tím, že jste na nekorektní způsob výplaty přistoupila, pomáháte podvádět.

"Posílání peněz po částech" není v pořádku, správně by Vám zaměstnavatel měl práci rozvrhnout tak, abyste se s odměnou "vešla" do 10.000 Kč měsíčně, nebo při překročení této částky odvést pojištění.

Potvrzení o studiu jste měla dodat prvnímu zaměstnavateli, ten Vám uplatňuje slevu na poplatníka i na studenta. Druhý zaměstnavatel opotvrzení k ničemu nepotřebuje, musí odvést srážkovou daň.

Jestli nemáte moc vysoké příjmy, doporučuji po skončení roku podat daňové přiznání a uplatnit v jeho rámci i tu část daňové slevy, na kterou jste "nedosáhla" u prvního zaměstnavatele.

hodnocení

0x

Posílání po částech je teoreticky možné, ale důležité pro odvody je, kolik Kč v měsíci celkem zúčtovaná a vyplacená odměna z dohody činí,a to je teprve vyměřovacím základem pro daň a případné odvody SP a ZP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]