Nejste přihlášen/a.
Je možné, případně vhodné, aby advokát po podání žaloby na soud tuto žalobu přeposlal také protistraně? ("gentlemansky")
Žalobu b ynormálně přeposlal soud, ale takto se o ní protistrana rychleji dozví.
Má to nějaký smysl a je to např. férové? Nebo to není strategické?
To záleží na daném advokátovi jaký postup zvolí. Než podal žalobu k soudu tak předpokládám, že nějaká komunikace s protistranou proběhla..A pokud se situace vyvinula tak, že bylo nutné podat žalobu k soudu, pak už nevidím smysl v tom, aby advokát o tomto kroku informoval protistranu. Za každý takový úkon si advokát nechá zaplatit, takže je potřeba s tím počítat..Já osobně to za dobrou stragedii nepovažuji, protože podat žalobní návrh je až to poslední řešení a pokud by mne k tomuto kroku protistrana již dohnala, nedávala bych jí další informace a nechala to na soudu..
Tak jsem se začetl do občanského soudního řádu a §79 s tím i počítá. Ale máte pravdu, nechám strategii na advokátovi, jak je zvyklý. Komunikace proběhla mezi mnou a žalovaným několikrát (resp. jen z mé strany), protože ale byla reakce nulová, předal jsem advokátovi a ten rovnou podal žalobu k soudu. Nejde o žalobu o plnění či splnění povinnosti, jde o žalobu o neplatnost usnesení valné hromady, čili předžalobní upomínka prý nebyla nutná.
Dobrý den, jste si jistý, že nejde o tzv. předžalobní výzvu? Ta se zasílá běžně a soud k ní přihlíží např. při přiznání nákladů soudního řízení (pokud soud vyhrajete). Zdravím!
Advokát si o vlastní vůli nesmí operovat v nějaké rozepři, jeho postup je nutně schvalován klientem, tzn. postup byl schválen klientem a čekají na reakci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.