Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné se bránit

Od: lilil odpovědí: 5 změna:

Zaplatil jsem o pár dní pozdě zálohu na daň z příjmu, a samozřejmě fin. úřad mě hned vystvil penále za pozdní placení. Známy, který bydlí jinde, mě říkal, že jeho správce daně vždy upozorní a nikdy mu penále nepošle. Je nějaký způsob, jak se proti placení penále odvolat a má to smysl?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano jde to se branit a to zaplatit vcas.

hodnocení

2x

Porušil jste závazná pravidla? Ano, porušil. Domáhá se FU toho, na co má ze zákona právo? Ano, domáhá. Tak proti čemu se chcete odvolávat? *sok*

To, že jiný FU postupuje jinak Vám může být celkem jedno.

uska*
hodnocení

0x

Ne, nemá smysl se odvolat. Proti čemu? Jistě zpoždění nebylo pár dní neboť pokud penále nedosahuje stokoruny, tak se nevystaví.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jak se mohu bránit proti něčemu co vzniklo mým porušením stanovené povinnosti. Pokud jinde FÚ má odlišný postup tak to může, pokud se nedostane do rozporu s pravidly. I policista bude posuzovat přestupek jinak v různém místě - umožňuje mu to rozsah sankce a je na jeho uvážení jak situaci vyhodnotí a posoudí.

asd1
hodnocení

0x

Odvolat se můžeš, ale smysl to moc nemá - finančák má penále v popisu práce. Mmch. penále ze zálohy je docela zajímavá věc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]