Zdravím. Chci se zeptat jestli nemá někdo podobnou zkušenost nebo radu. Už 2 měsíce trpím nevolností a pocitem na zvracení. Přetrvává to vždy ráno ikdyž se najím, někdy i celý den. Ráno je to vždy od žaludku a odpoledne to je vždy jakoby z krku. (Sevře se mi, je mi na zvracení a nemůžu ani polknout). U lékaře jsem samozřejmě byla, dal mi různé léky, ale nic nezabralo. Za týden jsem objednaná na gastroenter. ambulanci, ale do té doby to asi nevydržím. Psychicky si myslím, že jsem v pořádku ikdyž jsme měli úmrtí v rodině. Nemůžu jezdit v autě, vlakem ani autobusem, vždy se mi udělá špatně. Má někdo podobnou zkušenost popř. nějaká rada jak předejít nevolnosti? Snažím se jíst malé porce 5-6 denně. Ale už jsem zhubla 3 kila. Děkuji za odpovědi
Než vám udělají gastro vyšetření, zajděte si k očnímu a k ušnímu.I tam může být původ vašich problémů. Při špatném vidění, které si nemusíme ani uvědomovat, protože nepřišlo najednou, ale zrak se nám pomalu zhoršoval a my so zvykali, může být důvodem toho, že se zvedá žaludek. K ušnímu proto, protože ve vnitřním uchu je sídlo rovnováhy a také k určování polohy k okolí. Tam jsou problémy zvané kinetoza.
patricie*
Kinetóza je nepříjemný pocit při jízdě autem,letadlem,autobus apod. Je to stav, kdy je tělo v klidu ale zrak vidí, že se okolí pohybuje. Já jsem nikdy neměla kinetózu. Až teď, protože mi bývá špatně pořád. Zrak se mi měří každý půl rok, protože nosím brýle. Jinak děkuji
Kolem jícnu vede nervus vagus(bloudivý nerv),který pokračuje do dutiny břišní.Jeho větev inervuje i srdce.Může to souviset i se stresem .Při jeho podráždění mohou být polykací potíže,škytavka,nevolnost.Jinak proti pocitu na zvracení,pokud nemáte cukrovku,pomáhá po doušcích popíjená vychlazená Coca cola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.