Nejste přihlášen/a.
Strašně nerad jím prášky,ale moje doktorka neumí nic lepšího,než na všechno psát prášky.Existuje nějaké přírodní antibiotikum,které by nahradilo jako třeba nurofen,ibalgin,brufen,ibuprofen atd.Prostě tyto prášky nahradit - koupit něco přírodního nebo si nasbírat nějakou bylinu nebo tak něco a z toho si pak připravit léčebný přípravek.Moc děkuji za pomoc.
Dobrý den, určitě myslíte analgetikum (na bolesti). Takže, např. na bolest zubů je prý dobrý hřebíček (koření) nebo hřebíčkový olej. Zdravím!
Na takto položenou tázku odpovím, že neexistuje. Ještě ke všemu se ptáte na antibiotika, ale jako příklad uvádíte léky hlavně proti bolesti.
Na druhou stranu je fakt, že přírodní léčba existuje a bývá účinná. Ovšem ze všeho nejvíce jako prevence. Některé byliny pomáhají zvyšovat imunitu. Některé pomájí při prvních příznacích. Myslet si, že nechám nemoc rozjet a pak to spravím hrnkem čaje, je špatné.
Na mírnou bolest často pomáhá aktivace akupresurních bodů. Ale tyto zkušenosti s přírodní a alternativní léčbou se většinou získávají až časem při určitém způsobu života. Bába kořenářka se z nikoho nestane přes noc.
Proti bolesti pomáhá stlačení bodu na prostředníku nějakým špičatým předměten, třeba klíčem, tužkou... funguje na obou rukách. Např,na bolest zubů mám naložený fenykl v lihu. Našlo by se toho ještě více.
co se týká antibiotik, je jich v přírodě plno...
Spíš než "bylinku místo tohoto léku" bych hledala "bylinku na tento problém". Na opary skvěle funguje sušená šalvěj (potírat silným čajem), na kožní záněty řepík, toť moje vlastní zkušenost.
Pokud hledáte něco na boj s bolestí, záleží jaká bolest to je, ale mně pomáhá (bylinný) přípravek Guajacuran (na noc! na den se dává jako slabé antidepresivum) na problémy se šíjí, krční páteří, od toho mohou být bolesti hlavy. Uvolňuje totiž svaly na šíji a možná bude někomu dobrý i na záda nebo celkově problémy se svaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.