Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace na traktor

Od: mirekk* odpovědí: 3 změna:
Zdravím, je mi 19 let, nemám zatím svoji živnost, ale mám to v plánu. Momentálně dělám v naší zámečnické firmě. Máme 15ha pozemku, které jsou zapsány v LPISu. Pozemky sou napsány na strejdu, já je přes rok obdělávám, abysme za to měly dotace. Myslím tím, že seču trávu - usuším ju - slisuju a balíky prodám. Balíky mi hodí zhruba 50 000 ročně (hrubého). Mám v plánu zajít za pár lidma a domluvit se s nima zda půdu pronajmou, abych si ji mohl nechat zapsat do LPISu a zvýšit tak počet hektarů půdy, dotace a výnos na balících. To je pár informací na začátek, teď k hlavní otázce. Mám traktor Zetor 6340, bubnovku, převracečku-hrabačku a lis fortschritt. Zájímá mě co musím udělat pro to abych získal dotace na nový traktor (např. John Deer 6125R) lis na kulaté balíky, protože Zetor pujde za pár sezón do ,,důchodu,,. Stačil by mně klidně jenom nový traktor. Zajímá mě zda bych měl být pro získání dotace na traktor zapsán jako živnostník, nebo by to šlo přes strejdu na kterého je to všechno napsané. Prostě vše co všechno musím udělat proto abych dotaci získal. mockrát děkuji za jakoukoliv radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Jsou různé druhy programů na dotace. Vy toho moc dělat nemůžete - nemáte živnost, nemáte půdu, nepodávate daňové přiznání (doufám, že zisk z balíků daní strejda). Koukněte pro začátek sem

dotacnisluzby.cz/...

mirekk*
hodnocení

Jasně, všechno co se prodá, jde přes strejdu.

ladic
hodnocení

0x

Dobrý den,

ano, dotace na traktor bylo možné získat v rámci 3. kola PRV, ale jen pro zemědělce s výměro v LPIS do 150 ha. Předpokládá se, že i v dalích výzvách budou malý zemědělci zvýhodněni co se srojí techniky týká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]