Nejste přihlášen/a.
Může člověk zprostředkovávat úvěry a hypotéky , když má jenom volnou živnost na tyto obory?
Zprostředkování obchodu a služeb
Velkoobchod a maloobchod
Realitní činnost, správa a údržba nemovitostí
Nebo musí mít vázanou živnost?
Realitní makléř mi chce dohodit i úvěr na koupi bytu, ale prověřoval jsem si ho v živnostenském rejstříku a vázanou nemá
Nebude to spíše tak, že Vám sice úvěr nabízí makléř, ale nakonec Vás přehodí někomu, kdo Vám úvěr zprostředkuje a s ním (makléřem) se podělí o provizi?
To nevím, já asi jeho nabídku raději nevyužiju. Holedbal se, že spolupracuje se všemi bankami, i s různýma pobočkama a že zná všechny ředitele poboček ve městě... Myslím, že se zdál, že se ale docela orientuje, používal termíny, které běžný makléř nezná. Proto jsem si ho ověřoval v rejstříku a překvapilo mě, že nemá tu vázanou živnost, protože se domnívám, že by ji mít měl. Je ale možné, že reálně pracuje jen jako tipař.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.