Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zprostředkování úvěrů

Od: ter* odpovědí: 4 změna:

Může člověk zprostředkovávat úvěry a hypotéky , když má jenom volnou živnost na tyto obory?

Zprostředkování obchodu a služeb

Velkoobchod a maloobchod

Realitní činnost, správa a údržba nemovitostí

Nebo musí mít vázanou živnost?

Realitní makléř mi chce dohodit i úvěr na koupi bytu, ale prověřoval jsem si ho v živnostenském rejstříku a vázanou nemá

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nebude to spíše tak, že Vám sice úvěr nabízí makléř, ale nakonec Vás přehodí někomu, kdo Vám úvěr zprostředkuje a s ním (makléřem) se podělí o provizi?

ter*
hodnocení

To nevím, já asi jeho nabídku raději nevyužiju. Holedbal se, že spolupracuje se všemi bankami, i s různýma pobočkama a že zná všechny ředitele poboček ve městě... Myslím, že se zdál, že se ale docela orientuje, používal termíny, které běžný makléř nezná. Proto jsem si ho ověřoval v rejstříku a překvapilo mě, že nemá tu vázanou živnost, protože se domnívám, že by ji mít měl. Je ale možné, že reálně pracuje jen jako tipař.

hodnocení

0x

Radím vám dobře, průserů s makléři už bylo hodně, najdetě si renomovanou firmu, těch je dost, např. ,MM Reality, těm jsem prodala bez problémů.

hodnocení

0x

Tak, tak, souhlas s Ivzez, makléř úvěr sám dělat nebude. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]