Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je tohle za nemoc?

Od: pinkbunny* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

chci se zeptat zda je běžné chování když: člověk ráno vstane a nic se mu nechce, je denně unavený přestože spí i 9 hodin, když nedá najevo žádnou velkou emoci, cit, radost, když si jen jde do práce, odmaká si svoje, potom doma lehne k televizi a znuděně bloumá, když místo vaření jí fastfood a kouří. Nikam za lidmi nechce, na návštěvě se zdrží max hodinku dvě, doma se mu nic nechce uklízet, uklízí až když je binec viditelný a cítitelný, když na všechno odpovídá ,,nevím´´ nebo ,,můžeme´´. Když se z ničeho neraduje navenek, něco se mu líbí, ale výraz má stejný, kamenný. Když nemá nápad, nic nevymyslí, žádný výlet, žádná akce, žádná zábava. Co tohle je? Syndrom vyhoření? Deprese? Je tento stav vážný? Vyžaduje léčbu? Trpí tím blízký člověk, kterého mám ráda a nevím, co dělat :(

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

Možná se mi vysmějete, i já to beru s nadhledem, ale nedávno jsem četla knihu, kde se pojednávalo o tom, že každá duše tady na zemi má nějaké poslání, má jít za tím, co jí baví, naplňuje, v čem vidí smysl života. Tělo používá vysloveně jen jako dopravní prostředek. Pokud do určitého času duše nenajde svoje životní poslání, tělo opustí a jde hledat do jiného těla.. Člověk pak zůstane v takové setrvačnosti, ale bez emocí, nadšení až do smrti těla... Nevím no.. docela se mi to líbilo..

hodnocení

1x

To mel muj tata , byl na psychine a bylo to jasne. Syndrom vyhoreni , doporuceni zmena prace a najit si sve konicky.

hodnocení

0x

Syndrom vyhoření a jít za lékařem.

hodnocení

0x

Proč hned nemoc? Je to duševní stav otrávenosti.

hodnocení

0x

Njn, taky bych řekla že syndrom vyhoření. Donuťte ho, aby šel k lékaři.

figurek*
hodnocení

0x

moje žena má pro tuto "nemoc" výstižné pojmenování. Nazývá ji Zapšklá dědkovka. Někdo je holt zapšklej dědek třeba už ve dvaceti. Je to problém v charakteru, se kterým vy osobně nenaděláte vůbec nic.

pb®
hodnocení

0x
Může to být psychické, ale může to být i špatná strava. Bývalý partner mojí sestry byl taky pořád unavený. Pak jsem přišla na to, že ten člověk vůbec nejí ovoce a zeleninu, zato se neustále stravuje po hospodách a fastfoodech a neví, co by ještě kde sežral. Samé maso, tuky, cukry, sůl, bílá mouka. Zkrátka prázdné kalorie, díky kterým tělo sice tloustne, ale přesto postrádá živiny, vitamíny a minerály. Když do pár týdnů nepomůže změna jídelníčku, pak je to opravdu psychické. Ale ne nadarmo se říká ve zdravém těle zdravý duch.

hodnocení

0x

To vám nikdo nezodpoví,i psychiatr má co dělat,aby určil správně,všechny nemoce si jsou tak podobné a přesto se může jednat o jinou.Pomoct můžete,když nasměrujete k odborníkovi.Někdy onen člověk může být v takovém stavu,že už není schopen jednat,cokoliv udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]