Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukoncena neschopenka

Od: monika123* odpovědí: 11 změna:

Dobry vecer, jsem po angine, dvoje ATB, dnes rano kontrola, kde jsem byla v poradku, neschopenku MUDr ukoncil. Ovsem ted uz zase nemohu polykat, leva strana krku boli jako cert, zvysena teplota. Zitra mam jit do prace, uz jsem jim to i oznamila (hned rano), ze zitra dorazim...Ale co ted? :( Nemate nekdo rychlo recept? Dekuju :(

doplněno 13.09.16 21:14:

A Tantum Verde nefunguje :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To vypada spatne , ze ss to vratilo. Stalo se mi to same. Musel jsem atb brat znovu. Staci jedna potvurka co prezije a je to zpet.
72mona3*
Co jedna potvůrka...antibiotika zabíjí nejen zlé bakterie, ale i ty, co potřebujeme. Pak je tělo oslabeno a méně chráněno před dalšími zlými...
monika123*
hodnocení

Jsem z toho na mrtvici, 14dni doma a cele znovu. :(

Nejspíše bude původce jiný, než bakteriální. Nějaká mrcha vir. *plac*

honzmalatny*
hodnocení

0x

česnek, nebo sumamed .

Švihejte ráno ne do práce, ale k doktorovi, angína může být zpět.

monika123*
hodnocení

:( to mam radost. Ale to zas znamena neschopenku znova, nebo muze mudr obnovit tu puvodni? Diky

doplněno 13.09.16 21:26:

Nehlede na to, ze mi v praci neuveri, ze se mi to takhle behem dne vratilo :(

iz*

Obnovit původní neschopenku nepůjde. Pokud ale lékař vystaví následující den novou neschopenku, považuje se za pokračování původní nemoci. Tzn., že budete dál pobírat náhradu mzdy a po ní nemocenské, nebudete mít znovu první tři směny neplacené.

Co to máte za zaměstnavatele, že nevěří lékaři?

monika123*

Kazdopadne jsem u lekare byla, dostala jsem dalsi ATB na 3 dny, vysledky CRP a vytery z krku byly dobre, je to pry zalecene, infekcni nejsem. Uvidim zitra, ale dle jeho reci, tohle zabere i na kone.

marek224
hodnocení

0x

Ahoj, mne Tantum zabral vždy pri angíne (samozrejme popri antibiotikách) , skúšala si aj sprej Forte? Ten je dosť silný a mal by zabrať od bolesti.

hodnocení

0x

Já teda nevím,ale při angíně jsem naposledy bral ATB někdy koncem 60 a počátkem 70 let.Tyto mi nepředepsal ani útvarový "lapiduch" ani posádkový lékař v osmdesátých.Pokud začne bolet v krku-tak jeden nanukáč a vše je OK nebo si dám studený zábal na krk na noc a ráno opět vše OK!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]