Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak starý musí být rozhodnutí od posudkové..?

Od: anonym* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chci se vás zeptat jestli nevíte jak starý musí být rozhodnutí o invalidním důchodu III.stupně kvůli důchodové průkazce u ČD rozhodnutí bylo vydáno v roce 1999 a paní na přepášce mě tvrdila že je to starý jenže kdybych šel teď k posudkové komisi o nové rozhodnutí tak by se v tom mohli štourat a mohli by mě to dát jenom na II.stupeň což bych nerad mám epilepsii a epileptické záchvaty mám občas i na veřejnosti.

Poradte jestli měla paní na přepážce pravdu že to je už starý přece rozhodnutí platí na pořád a můj stav je od té doby prakticky stejný?*cteni*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Máte dvě možnosti:

1. Sociálka vám na počkání vystaví doklad o tom, že pobíráte ID . To nemá s rozhodnutím nic společného.

2. Ke starému rozhodnutí předložte ještě poslední doklad o pobírání důchodu - složenku nebo výpis z účtu.

Raději běžte k jiné pokladně, k jiné pracovnici ČD.

iz*
hodnocení

3x

Souhlasím s Uškou. Pokladní ČD nemá co diktovat OSSZ, jak mají pracovat, ani po jaké době má být přezkum zdravotního stavu. Pokud máte rozhodnutí o přiznání ID, měla by je ČD akceptovat bez ohledu na datum vystavení. Pro jistotu si k tomu ale vezměte oznámení, kterým Vám oznamují letošní změnu, nebo si zajděte na OSSZ pro potvrzení, že pobíráte ID.

figurek*
hodnocení

2x

To co teď napíšu berte s rezervou, protože v téhle brandži nejsem expert.

Jestli je vám vyplácený invalidní důchod, pak rozhodnutí o jeho přidělení by mělo platit trvale. Kdyby přestalo platit, tak vás asi zavolali, protože tady jde o peníze.

Jenže s onou trvalou platností to nikdy není úplně jisté jisté. Jak jsem napsal nevím a nestraším, v téhle brandži nejsem expert, jen mám jakési vlastní zkušenosti. Ať se vám nestane to co se stalo se změněnými pracovními schopnostmi (ZPS). Úřady přichystaly změnu, kdy stav změněné pracovní schopnosti měl být nahrazen stavem zdravotně znevýhodněná osoba. Oznámení o této změně vyvěsili na úřední vývěsku, tím bylo zákonům učiněno zadost a následovně změněné pracovní schopnosti (ZPS) úplně normálně od stolu zrušili. Kdo měl ZPS a nečetl úřední vývěsku, ten se nijak nedozvěděl, že mu ZPS přestala platit.

Proto vám radím : Chápu že máte obavy, ale raději se jděte zeptat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]