Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které bylinky zlepšují paměť?

Od: kuki* odpovědí: 6 změna:

Existují různé chemické preparáty, ale můžete mi prosím poradit bylinky, které lze vypěstovat na české zahradě a které by mi mohly zlepšit mou nepříliš dobrou paměť? Děkuji předem!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, na paměť pomáhá vrbka, zelený čaj, yerba maté, eleuterokok...to vše ve směsi, kterou jsem si koupila. Žádné chemické přípravky neberu, ale věřím bylinkám, osvědčii se mi bylinné směsi Zdislava, tento co jmenuiji je č,27 Pamět. Jezdí k nám magistra na farmářské trhy a má směsi na nejrůznější problémy. Pomáhají mi moc dobře.

hodnocení

0x

Známá si pochvalovala čaj z jinanu - gingko biloba. Na trhu je toho dost.

veronica
hodnocení

0x

Bělotrn kulatohlavý - plody. V nižších polohách roste skoro všude. Kromě bylin vlašské ořechy - potrava pro mozek.

Já mám dotaz - plody toho bělotrnu to jako ta hnusná semínka, my to totiž máme na zahradě,

veronica

Ta hnusná semínka se pomelou a nechají se vyluhovat v lihu. Mrtvolku kuřete taky musíš nějak upravit, že ano.

Dajko, vůbec nechápu jak a čím mohou být semínka hnusná. Já třeba nechávám všelijaká semínka klíčit a naklíčené je pak jím syrové v salátě, nebo přidám do hotové polévky už na talíři. Klíčky se nesmí vařit, ztrácí svou hodnotu. A mimochodem, některá semínka jsou pěkně drahá a není lehké je sehnat. A ten bělotrn je i moc hezký jako kytka. Z jeho semínek je prý nejlepší tinktura, ale doporučuji si o tom napřed přečíst na internetu. Ale dá se vyrobit i doma. A na pamět by fungovat měla. A ještě něco, někteří lidé si myslí že mají bělotrn a mají jenom bělotrnu podobný bodlák. A na to se musí dávat pozor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]