Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, moje mamka dostala péči o osobu blízkou, stará se o otce, má nárok na zaměstnání nebo musí ukončit zaměstnání a zůstat jen doma s péči? Dostali 3. stupeň péče (8800,- kč)
Děkuji za odpověď.
Pokud zůstane doma, počítá se jí to na důchod jako odpracované roky, sociální a zdravotní si neplatí ale musí vše nahlásit ny úřadech. Zůstat doma nemusí, může být zasměstnaná, peníze na péči , jejich část, lze v době nepřítomnosti využít na pečovatelku ale nemusí. Vydržte, myslím, že Ivzez vám odpoví lépe.
Než jsem to dopsala, Ivzez odpověděla.
Stupeň č.III je už velká závislost .Myslím ,že obojí se zvládnout při plném úvazku nedá.Pokud ji ,ale umožní částečný ,tak je to zase dobré "na nervy" Mluvím z vlastní zkušenosti.Celodenní péče po několik let je totiž celkem psych.i fyz.náročná . Bohužel tu možnost jít někam na pár hodin dělat nemám.
Ano, pěkně a přesně řečeno. Pokud nemá člověk někoho v rodině, kdo se bude tím postiženým zabývat, tak je takřka nemožné zvládat zaměstnání i péči o dotyčného. My máme postiženého syna, jsem s ním 30 let doma, no, musím to vydržet - moje matka zemřela brzy a tchyně má radši kamarádky, dřív jsem si pobrečela, ale snad už jsem si zvykla. Přesto znám případy, kdy matka normálně chodí do práce a babičky se tak nějak starají a rodina ani nepocítí, že mají doma něco neobvyklého. Nebo znám případ, kdy tu péči převzala třeba příbuzná na mateřské. Ovšem z dlouhodobého hlediska to není udržitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.