Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o osobu blízkou III. stupeň

Od: honzaj12* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, moje mamka dostala péči o osobu blízkou, stará se o otce, má nárok na zaměstnání nebo musí ukončit zaměstnání a zůstat jen doma s péči? Dostali 3. stupeň péče (8800,- kč)

Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Příspěvek na péči náleží tomu, kdo péči potřebuje, z příspěvku hradí péči.

Pokud maminka zvládne péči i zaměstnání, nevidím důvod v zaměstnání končit...

lidus*
hodnocení

0x

Pokud zůstane doma, počítá se jí to na důchod jako odpracované roky, sociální a zdravotní si neplatí ale musí vše nahlásit ny úřadech. Zůstat doma nemusí, může být zasměstnaná, peníze na péči , jejich část, lze v době nepřítomnosti využít na pečovatelku ale nemusí. Vydržte, myslím, že Ivzez vám odpoví lépe.

doplněno 03.10.16 13:08:

Než jsem to dopsala, Ivzez odpověděla.

hodnocení

0x

Tady píší, že skončit v práci nemusí penize.cz/...

cesmina*
hodnocení

0x

Stupeň č.III je už velká závislost .Myslím ,že obojí se zvládnout při plném úvazku nedá.Pokud ji ,ale umožní částečný ,tak je to zase dobré "na nervy" Mluvím z vlastní zkušenosti.Celodenní péče po několik let je totiž celkem psych.i fyz.náročná . Bohužel tu možnost jít někam na pár hodin dělat nemám.

Ano, pěkně a přesně řečeno. Pokud nemá člověk někoho v rodině, kdo se bude tím postiženým zabývat, tak je takřka nemožné zvládat zaměstnání i péči o dotyčného. My máme postiženého syna, jsem s ním 30 let doma, no, musím to vydržet - moje matka zemřela brzy a tchyně má radši kamarádky, dřív jsem si pobrečela, ale snad už jsem si zvykla. Přesto znám případy, kdy matka normálně chodí do práce a babičky se tak nějak starají a rodina ani nepocítí, že mají doma něco neobvyklého. Nebo znám případ, kdy tu péči převzala třeba příbuzná na mateřské. Ovšem z dlouhodobého hlediska to není udržitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]