Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kolik hodin vracíte dítě po víkendu?

Od: clayman® odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Zajímalo by mě jaká je obvyklá praxe, v kolik hodin se vrací dítě po víkendu od druhého rodiče?
Pokud hraje roli věk, jde o prvnaka, 7 let.
Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Tohle podle mne může být všude jinak. Ideálně v tolik, aby se v klidu ještě stihlo připravit na další den do školy – připravit tašku, zkontrolovat úkoly (pokud už takhle brzy nějaké má), případně je dokončit, ...

My jsme měli střídavou péči → "střídali" jsme až v pondělí. Dcera ráno odešla (odjela) do školy od jednoho, po škole se vrátila k druhému.

Nejlepší je, když jsou rodiče schopni se spolu domluvit. Pokud by rodič, u kterého je dítě přes víkend, musel kvůli návratu v určitou hodinu předčasně ukončit program, je podle mne vhodné se (vyjímečně) dohodnout na pozdějším návratu. Dítě tak zbytečně nepřijde o část víkendového programu. [V takovém případě by se muselo vše připravit už před odjezdem k druhému rodiči.]

lidus*
hodnocení

2x

Vždy bude záležet na dohodě. Vnučky 6 a 2,5 si otec bere 1x za 2 týdny (ne vždy si je bere) v pátek kolem 18h a odjíždí ke svým rodičům, dokud ta starší byla v MŠ bylo celkem jedno, zda ji vrátí v neděli až po 19h. Letos už chodí do ZŠ a dcera řekla ex aby děti vrátil v neděli do 17h (počítá, že on to dřív jak v 18h nezvládne). Tento víkend je to poprve. Proč v 17h, dítě si musí odpočinout, zdělit dojmy, nachystat se do školy, navečeřet, umýt a před 20h být v postýlce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]