Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neskutečný strach

Od: romanaa odpovědí: 3 změna:

dobrý večer přeji,už nevim co delat :/ ma m anarchofobii doufám že sem to napsala správne:D...densej strach z pavouku...kdykoli nejakýho vidim mam uplne zkažený den kor když sem doma a on je v pokoju nezmžu se na nic,je mi uzko teplo,buši mi srdce a nesim ho zpustit z očí...pak se nemužu soustředit vubec na nic,,díva se na film, a jak mile třeba se mi podaří hodit na nej knihu,tak se divam furt na tu knižku ..vubec nevim jak s tim bojovat a obavam se že to ani nejde...:večer furt prohližimzdi,, a nemužu spát...:/ naši to nechápou a jen mi nadavaji,řekla sme jim že nejsu jediná kdo má nejakou fobii,prej s emám dát dohromoady atd...proč to nepochopí?:/ : ( když tu pavouk je řeknu jim esi sem mužou zamnou tak jdou, ale je videt hna nich že neradi to delaji když ho maji dat pryč nebo tak je to pro ne asi muka azas nadavaji..já su hroze ráda že do vyhodijou..ale jak mile je noc spí, ato je nemužu otravovat..tudiž mám o noc postaráno:/ nezmužu se ani ho sméct nebo tak proste je to pro me neco hrozného tady to stvoření:( jak rodičum tohle vysvetlit že za to nemužu,už sem jim to říkala..bydlime v rodinném domku a to je o to horší:(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrgandy*
hodnocení

1x

Zrovna jsem tady k tomu psal :). Já bych si dokonce nedovolil po pavoukovi hodit knížku, musím mít 100% jistotu jeho smrti nebo vynešení :). Ale nijak to neřeším, na pavouka narazím minimálně.. Mám přímo síť do okna s rámem, ale můžeš si tam natáhnout jakoukoliv síť za pár korun a je postaráno... Pokud se tam dostávají jinou cestou, tak koupit odpuzovač pavouků. Vysílá to určitou frekvenci, kdy se pavouci a obecně malej hmyz bojí a cítí, že je v blízkosti predátor... Jinak sklepy nezvládám, lehnout si do trávy taky neexistuje :)...

Např.: odpuzovace-zvirat.heureka/...

doplněno 10.09.16 22:54:

PS: Léčit se to nehodlám, jak tady někteří píší... Myslím si, že se každý něčeho bojí a je to správné. Pak by totiž mohli na nějaké sezení všichni, protože se každý něčeho bojí... Někdo se bojí duchů, někdo se bojí myší, někdo hadů, někdo zase tmy, někdo se zase extrémně bojí, že ho podvádí partner... Jinak nic krom pavouků mi nevadí, brouci, nic...

ria*
hodnocení

0x

Bude to arachnofobie, věřím, že to není žádná sranda, a tak jako se zlomenou rukou letíš k lékaři, s tímto by jsi měla navštívit psychoterapeuta, nebo psychologa.. :) nejsi ani první ani poslední, kdo s tím bojuje.

hodnocení

0x

Je to arachnofobie, neexistuje nic jako "vzpamatuje se a dej se dohromady", sama se toho nezbavíte, ale dá se to léčit postupnou odborně vedenou terapií, která zpravidla trvá několik sezení. Před dvěma lety provozovala arachnofobické seance také Zoo Praha, nevím, jak je to teď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]