Dobrý den, otázka je spíše teoretická. Představte si člověka, který chodí normálně do práce. Najednou má problém s nohama. Jen tak tak se dostane k doktoru, kde ho doktor ošetří, nohy mu obváže. Pak se dostane ke svému obvodovému lékaři, který mu vystaví neschopenku. Ten člověk se za pomoci někoho z rodiny dostane domu. A teď... Musí část neschopenky vzít ke svému zaměstnavateli. Ale co když nikdo z rodiny nemá čas, zaměstnavatel je 30 km daleko a pro neschopenku si určitě nepojede. Autem nemůže jet, jak by řídil? A na poštu si asi těžko zajde, když se sotva s berlemi dobelhá z gauče na WC? Co s tím? Děkuji za názory...
Doma vždy mějte obláku se známkou. Nemusíte nikam chodit, jen počkáte na příchod pošťáka a dopis mu třeba shodíte oknem. Když se chce, všechno jde.
mtan
uska má zatím nejlepší odpověď. Paradoxně by se dalo říci nejhorší, ale drží se otázky. Jak už bylo řečeno v tomto tématu, je třeba doručit neschopenku zaměstnavateli v co nejkratším čase. Nějaký e-mail nebo zavolat na personální...uvědomte si prosím, že ne každý zaměstnavatel musí být tolerantní k té nebo oné metodě. Správně potřebuje ten papír.
Takový člověk nemůže zůstat bez potravy a nežije na poušti. Všude okolo jsou lidé, kteří pomohou a také telefon má každý, tak by se mohl domluvit s obvoďákem a zavolat účtařce že se neschokpenka zpozdí. Jo a šéfovi oznámit, co se stalo.
Zaměstnanec je povinen se v práci omluvit a neschopenku zaměstnavateli dodat v co nejkratší lhůtě. Možností, jak to zařídit i v případě, že je člověk doma sám, je spousta, nemá smysl sem všechny vypisovat.
Opravdu si myslíte, že by si někdo z rodiny (ze sousedů) ve vyjímečné situaci nedokázal najít čas, aby cestou z/do práce koupil známku a obálku? (Neschopenku stačí zaslat poštou).
Dobrý den, jednou jsem měla střevní chřipku a nemohla vyjít z baráku, zavolala jsem doktorce, ta řekla, at přijdu, až mi to můj stav dovolí, zavolala do práce a tam to vysvětlila.Neschopenku mi vystavili zpětně.
patronka*
Mně v podobném případě dokonce doktorka cestou ke mně na návštěvu vyzvedla v lékárně léky. To se platil ještě poplatek 1,- za recept
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.