Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vyřídit neschopenku, když nemůžete?

Od: mtan odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, otázka je spíše teoretická. Představte si člověka, který chodí normálně do práce. Najednou má problém s nohama. Jen tak tak se dostane k doktoru, kde ho doktor ošetří, nohy mu obváže. Pak se dostane ke svému obvodovému lékaři, který mu vystaví neschopenku. Ten člověk se za pomoci někoho z rodiny dostane domu. A teď... Musí část neschopenky vzít ke svému zaměstnavateli. Ale co když nikdo z rodiny nemá čas, zaměstnavatel je 30 km daleko a pro neschopenku si určitě nepojede. Autem nemůže jet, jak by řídil? A na poštu si asi těžko zajde, když se sotva s berlemi dobelhá z gauče na WC?
Co s tím? Děkuji za názory...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Doma vždy mějte obláku se známkou. Nemusíte nikam chodit, jen počkáte na příchod pošťáka a dopis mu třeba shodíte oknem. Když se chce, všechno jde.

mtan
hodnocení

uska má zatím nejlepší odpověď. Paradoxně by se dalo říci nejhorší, ale drží se otázky. Jak už bylo řečeno v tomto tématu, je třeba doručit neschopenku zaměstnavateli v co nejkratším čase. Nějaký e-mail nebo zavolat na personální...uvědomte si prosím, že ne každý zaměstnavatel musí být tolerantní k té nebo oné metodě. Správně potřebuje ten papír.

hodnocení

0x

zavolá do práce a dohodne se na dalším postupu...

případně není problém poslat neschopenku emailem.

hodnocení

0x

Takový člověk nemůže zůstat bez potravy a nežije na poušti. Všude okolo jsou lidé, kteří pomohou a také telefon má každý, tak by se mohl domluvit s obvoďákem a zavolat účtařce že se neschokpenka zpozdí. Jo a šéfovi oznámit, co se stalo. ;)

mcmerkurion*
hodnocení

0x

...zavolat zaměstnavateli, domluvit se na zaslání fotokopie mejlem a příležitostně, až se něco objeví ji zaměstnavateli dopravit nebo po kolegovi...

iz*
hodnocení

0x

Zaměstnanec je povinen se v práci omluvit a neschopenku zaměstnavateli dodat v co nejkratší lhůtě. Možností, jak to zařídit i v případě, že je člověk doma sám, je spousta, nemá smysl sem všechny vypisovat.

Opravdu si myslíte, že by si někdo z rodiny (ze sousedů) ve vyjímečné situaci nedokázal najít čas, aby cestou z/do práce koupil známku a obálku? (Neschopenku stačí zaslat poštou).

hodnocení

0x

Dobrý den, jednou jsem měla střevní chřipku a nemohla vyjít z baráku, zavolala jsem doktorce, ta řekla, at přijdu, až mi to můj stav dovolí, zavolala do práce a tam to vysvětlila.Neschopenku mi vystavili zpětně.

patronka*

Mně v podobném případě dokonce doktorka cestou ke mně na návštěvu vyzvedla v lékárně léky. To se platil ještě poplatek 1,- za recept :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]