Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba drog a udání

Od: pchrast odpovědí: 29 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal zda tu má někdo zkušenosti, případně ví jak podat trestní oznámení rsp. anonymní udání na polici? Jde o výrobu drog, kterou bych chtěl nahlásit. Rád bych vše podal anonymně nejlépe přes internet a s celou věcí nebyl nijak spojen. Při letmém hledání na internetu, jsem nenašel jednoznačnou odpověď na to zda tak učinit a jak. Děkuji za odpověď

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Policie, státní zastupitelství. Lze anonymně i když nemáte důkazy. Policie to prověří.

hodnocení

2x

anonym - máte nějakou starou SIM nebo koupíte za 10,- simku v obchodě - zavoláte zdarma na 158 - řeknete "chci jen nahlásit, že na adrese ... se vyrábí drogy ve velkém, nashle" - Je to anonym, který PČR musí prověřit, má nahraný telefon. Sim za 10,- vyhodíte z telefonu a jdete svou cestou.

doplněno 09.09.16 19:51:

A plně vás chápu - já nahlásil 2-3x nějaké lumpy a další 3 roky jsem byl předvoláván k soudu.. 30 lidí v sále, já vstanu a ukážu na borce a po 2 letech říkám, co jsem viděl... za zády 10 příbuzných toho hajzlíka... ostatní z jeho party... není to příjemný pocit.

repkin*

Sice na jednu stranu máre pravdu, na druhou stranu je to informace oničem, chce to podat pokud možno co nejvíce informací. Hlavně policie to může vědět, ale aby tam mohla vlítnout a ty lidi účelně "pozavírat" musí poshánět důkazy a svědecké výpovědi. Ono to není jenom o tom hr na krávu a máme tele. Kolikrát je to přinejmenším několikatýdenní, někdy měsíční ba dokonce i několikaletá práce, sledování, domovní prohlídky, výslechy "svědků" apod.

doplněno 09.09.16 20:22:

jmlc: za to ale nemůže policie, to jsou bohužel naše zákony, že pachatel je více chráněný jak svědech či poškozený

babkazov: patrně "Langerovi děti" tedy policisté, momentálně se systém vzdělávání policistů mění, bůh ví, jak to bude vypadat za pár let ... zase bychom se však dostali k politice a bohužel bychom to stejně nevyřešily :-/

hanzu2

SIM se da poridi levne (200 Kc kredit minimum, takze za 200) a po te zase vyhodit. Jenze je tu IMEI telefonu. To operatori loguji, takze potrebujes i mobil na jedno pouziti.

Radsi bych dal prednost te budce nekde na vesnici, ale to take neni jiste.

lidus*
hodnocení

1x

Na služebnách je někde schránka a tam můžete to anonymní oznámení vhodit. Internet není anonymní.

Repkine, víc bodů vám dát nemůžu, tak snad jen poradím tazateli, že vám by měl věřit.

hodnocení

0x

poslal bych dopis přímo na policii a v něm udal veškeré důkazy k trestné činosti -co se děje ,adresu kde se to děje pokud by byly fotky,,hlasové nahrávky a jiné důkazy vše bych vložil do obálky

v dopise bych se omluvil že píšu anonymně z důvodu obav o své bezpečí

rv*
hodnocení

0x

U některých trestných činů existuje ohlašovací povinnost. Výroba drog mezi ně nepatří. Možná i proto, že tady platí, co je dnes zakázané, může být zítra povolené. A naopak.

cechacek*
hodnocení

0x

Na portálu policie je banner po rozkliknutí vyběhne formulář a možno rochnit, bachnit

repkin*
hodnocení

0x

Zavolat z telefonní budky 158 a podat relevantní skutečnosti

doplněno 09.09.16 16:57:

Pokud zavolá z telefonní budky a nesdělí své jméno, tak ho asi někdo bude těžko předvolávat k soudu, to dá rozum ne?

doplněno 09.09.16 18:10:

wlezley odpovídám na to, na co se tazatel ptal ;) to, jestli to je nebo není k něčemu dobré je věc druhá

hodnocení

0x

S tou anonymitou moc nepočítejte, možná vás za rok předvolají jako svědka a klidně k soudu.Kolik peněz nebo jakou výhodu očekáváte? Odznaky ani hodinky už myslím nedávají.

doplněno 09.09.16 17:28:

repkin: Nepočítal jsem s tím, že to pochopí všichni ... kolega níže to vysvětlil asi líp. A to, že zavolá z budky je jako chlapácké, jo? Jako, že to řekne přes hadr, ani se nepředstaví? Panečku ... vy jste hlava, pane vachmajstr, a karakter!

hexob

a jak chce policaj předoval anonymního svědka?

repkin*

Policajt nijak, ale wlezley na to asi systém má. *nevi**smich*

wlezley si myslel, že je rozhodnutý s tím něco udělat, ví se fakta a má koule na to, se představit jako dospělý člověk. To, že anonymně zavoláte na policajty je přístup malého děcka, co jde požalovat paní učitelce. To je fakt na kopu smíchu *haha*

repkin*

wlezley: vše má své pro a proti, anonymní "výpověď" je méně důvěryhodná než výpověď toho, kdo má jak říkáte k***e, na druhou stranu pro toho kdo má k***e a bydlí přímo vedle doupěte to může do té doby neskutečné peklo, než tam ta policie skutečně vlítne a i se státním zástupcem a soudcem se do toho opře. Něco jiného je, když si feťák vyskočí, Vy mu jednu cáknete a už si to nedovolí. Něco jiného je, když to uděláte a on příště přijde s nožem, budete mít oloupané dveře od pokusů o vloupání, potřísněné dveře krví, výkaly před dveřmi, Vaše děti a manželka se budou bát chodit domů, ani nemluvě o těch exotech, kteří tam za nimi budou chodit a Vaše rodina je bude potkávat venku a před vchodem ...

Sice nejsem zastáncem anonymního "udávání", ale dovedu si představit, jak to může pro toho člověka vypadat ... už jsem pár případů viděl.

majsterjoe*

Tak raději anonymně nahlásit podezření na spáchání trestného činu, nebo přestupku, než to vůbec neřešit že jo. A anonymně proto, protože pak už je o problém na víc. Běhání po výsluchu, soudy, podezřelý má mé jméno, adresu... je to o hubu a o čas.

mirex*
hodnocení

0x

Zkušenost nemám, protože mne nikdy nenapadlo někoho udávat takovým, no řekněme, ubohým způsobem. Máte-li nezlomný pocit, že činíte dobro, zajděte na nejbližší oddělení policie a tam věc nahlaste.

doplněno 09.09.16 22:38:

Pokud s tím něco opravdu chcete dělat, tak to sakra udělejte! Jednejte jako normální, solidní chlap.

V opačném případě to jsou jen pavlačové kecy a honění si svého uskřinutého ega.

pchrast
hodnocení

Jde o výrobu a distribuci pervitinu ve velkém. Není to sranda.

Ti co mají blbé kecy by byli jistě rádi kdyby jim nějaká ta varna bouchla vedle v bytě. Ti co mají vlastní děti zase rádi ocení výrobce drog v okolí. Žalovat se nemá, jsme přece pionýří! Ťuk, Ťuk zamyslete se !

razov*

Souhlasím s vámi "pchrast".Z těch co mají ty blbý keci si nic nedělejte,možná nejsou taky čistí.Vím taky o pervitinu a chci to nahlásit anonymě už dlouho,jenže já už nevěřím ani policajtům.Bohužel,doba je taková,když vidíme v televizi jak jsou ti co mají pomáhat a chránit,ti co jsou na vysokých postech,soudci,politici atd.úplatní tak je lepší si toho nevšímat i když mě to s..e a žere.Tady je každá rada drahá.Já už nevěřím nikomu a ničemu!

Tak proč takové caviky?!? Se seberte a běžte na policii, o čem přemýšlíte a vyptáváte se jak pionýr na první šuk?

pchrast
hodnocení

Otázka zněla jasně. Já se naopak zeptám, proč se ozýváte, když máte ho.no co poradit? Hezký večer

virgill

hodnocení

0x

V přízemí protějšího domu dva mlaďoši prodávali drogy francouzkým oknem, jako na běžícím pásu. Vůbec se neskrývali, tak si byli jistí. Mnozí koupili, přešli za náš barák, usadili se a aplikovali. Motalo se tady mnoho podivných individuí, že z toho šel strach. O odhozených stříkačkách ani mluvit nebudu. Prostě neštěstí! *plac*Jednou jsem na cestě, kousíček od obou domů, potkala dva policisty, chlapce jako ze žurnálu. Poprosila jsem je, že bych jim chtěla něco, bez rozruchu, říct. Ten jeden začal zdrhat a ten druhý začal po silnici tancovat a hledal tužku a zápisník. Vřískal: "Tak prosím jméno a adresu vaši i tu, na koho si chcete stěžovat." Ríkám mu: "Pane, já nepotřebuji, aby se feťáci chodili na mě mstít. Já chci v klidu vás o něco poprosit. Nechci, abyste zasáhli, ale abyste to na vaši služebně nanesl a policie aby to časem vyřešila." A co myslíte? Vřískal tak, že sousedé přicháteli k oknům. Padlo ještě pár vřískavých vět a mé rezignované: "Pomáhat a chránit? Fakt?" *plac*Ztratila jsem veškeré iluze o policii.

hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že pro Vás nejjednodušší je právě forma toho dopisu, sice trochu riskantní, ale anonymitu máte snad zajištěnou.

Sepište všechny důkazy a udání na papír, pokud máte nějaké fotografie, vytiskněte a vložte do dopisní obálky. Nezapomeňte si pro jistotu ode všeho udělat nějaké kopie, které si nechte doma. Najděte si ve Vašem městě nejbližší pobočku městské policie, na tuto adresu dopis adresujte a dopis odešlete klasicky do schránky asi nejlépe někde hned vedle pošty, kam si půjdete koupit obálku a známku, přijde mi to jistější. V dopise samozřejmě neuvádějte žádné své údaje, pouze vysvětlete svoji situaci.Obálku pečlivě zalepte.

Zbývá jen doufat, že pošťák dopis doručí. Pokud byste dopis odeslal doporučeně, je to jistější, ale zase tam by byly Vaše údaje, takže úplně anonymní to není, přinejmenším by o vás věděla ta pošta.

Pokud chcete být nějak informován, že to přijali a jak to probíhá, založte si nějakou anonymní adresu, kterou uvedete v dopise jako kontakt na sebe (něco na způsob " 123566@seznam.cz"). Pokud chcete mít i zde zdání anonymity, založte si e-mail samozřejmě úplně nový a založte si jej někde a choďte kontrolovat na neutrální místo (např. v knihovně).

doplněno 10.09.16 09:52:

repkin, jaký nesmysl teď myslíte? Určitě není mým cílem radit špatně, pouze popisuji, jak bych danou skutečnost řešil já (kde bych stejně jako tazatel se chtěl vyhnout přímé nívštěvě policejní služebny). Pokud máte jiný a lepší návrh, tak sem s ním.:)

repkin*
Kuba12 tomu nesmyslu doopravdy věříte nebo záměrně radíte špatně?
doplněno 09.09.16 22:19:

lidus: děkuju a že zdravím manžela *pivo*

danys*
Kuba12: pobavil jste! :-D Ještě jste zapomněl dodat,že dopis s oznámením vhodit do schránky někde na vesnici, kde nejsou kamery a při psaní a kontaktu s papirem mít gumove rukavice kvůli otiskum prstů.

hanzu2
hodnocení

0x

Jestli je na PČR nejaký formulář pro oznámení, tak tam. Pro ukrytí se na internetu (IP adresa) lze použít také TOR Browser (www.torproject.org). Sdobrým nastavením "Privacy and security settings"

Telefonní budky nevím, jestli ještě dnes fungují, dopis lze na policii poslat také (napíšeš falešné jméno + adresu odesílatele, neexistující).

Výroba pervitinu není sranda narozdíl např. od marihuany je to velmi nebezpečné, a být svědkem rozsáhlé trestné činnosti, to je o život tvůj i rodiny.

Přesně tak, zrovna toto není žádné žalování. Ti lidé závažně ohrožují bezpečnost celého okolí.

ricany
hodnocení

0x
I přes nahlášení na policii se nic nestalo a dále se prodává marihuana .. Police nic neudělala
rv*

Protože se jedná o bagatelní trestný čin. Stíhat někoho za něco, čehož společenská nebezpečnost je nízká je kontraproduktivní.

Spíš byste měl viníkům poradit, aby nebyli tak nápadní, že to může někomu vadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]