Nejste přihlášen/a.
Mám nabídku dvou prací. Buď jako osobní asistent starších, handicapovaných nebo mentálně postižených - nákupy, osobní hygiena, doprovod, ale i dlouhé povídání a zábava s nimi. Tu je nutná časová flexibilita, prostě z domova se třeba někdy jezdí i dvakrát za den. Také mám obavy z mytí intimních partií ležáků, nikdy jsem to nedělala. Nebo mohu jít pracovat jako administrativní pracovnice, stále koukat do PC. Plat asi trochu lepší, ale zase doma budu ve všední dny až před 18hod. A mám (větší) děti. Tak nevím, jak se rozhodnout. Už kdysi jsem chvíli dělala "kancelářskou myš", je to dost ubíjející. Práci pracovníka v sociálních službách si lidé chválí, že naplňuje. Co si vybrat - snad hodit kostkou )?
Soc. pracovník, nutné vzdělání podle zákona a Bc. s praxí 5 let, plat 15 500,- Vy chcete pracovat jako terénní pracovník, plat ještě nižší a pokud si myslíte, že s lidmi o které se staráte je zábava, pletete se, téměř vždy budou mít nějaké výhrady k vaši práci.
Volila bych tu "šedou myš".
Neznám vaši povahu, nevím, na co máte "žaludek". Mám sousedku, která bydlí s maminkou a obě "mají papíry na hlavu". Dochází k ní paní, která s mladou jde do banky, na schůze družstva a tak podobně. Jednou jsem chytla andulku a zazvonila u nich, protože mají andulky v kleci na okně. Otevřela máma a musím vám říci, že smrad byl hmotou, která mě vymetla na druhý konec chodby. Co bylo v předsíni na zemi, jen tak namátkou, použité vložky, starý chleba a skořápky, neuvěřitlné množství bot, v tom se motal poměrně velký pes, to mi zůstalo v paměti. Nedávno mladá táhla dva hodně velké černé pytle, skoro do pasu, do popelnice. Že uklízí, že to jsou maminčiny pleny. A taky jednou říkala, že se jí ztratily peníze, že je měla pod ručníky. Nikdo, vůbec nikdo k nim nechodí, jen ta paní ze sociálky a jídlonosiče s jedním obědem člověk předává mezi dveřmi. Na koho padá asi podezření?
Myslíte, že na takové a podobné lidi budete mít žaludek? Budete cestovat za klienty a bude pršet, padat sníh, budou solanky a chřipky. Budete v podezření, že kradete elektřinu a diamanty. Ustojíte to? Jak dlouho? Myslíte, že staří lidé jsou po vzoru babičky B.Němcové? Voňaví, drdůlek, zástěrka? Pokud jsou soběstační, tak ano, ale to velkou pomoc nepotřebují. Zlatá, teplá kancelář, s hrnkem voňavé kávy!
Proč to všechno píšu? Protože kdybyste byla pečující, ošetřující povaha, tak se neptáte a takovou práci už dávno děláte.
kik, až práci poznáte, napište, pro co jste se rozhodla a jak se vám daří. Je docela možné, že třeba budete pomáhat mně. Svět je hodně malý a ". . . nikdy nic nikdo nemá míti za definitívní. . . ."
Hodně štěstí
Děkuji i za tak dlouhatanááánské rady! Paní Babkazov, přemýšlela jsem, zda reagovat na váš příspěvek, za který děkuji. Samozřejmě vím, jak to je se starými lidmi a že nejvíce je třeba laskavosti a trpělivosti. Je to náročná, ale také naplňující práce. Sama si vytřibuji, že bych přežila pracovat v kanceláři, kdyby kolem byli lidé a práce nebyla až tak nudná. Ale jinak i skrze zdejší příspěvky si začínám uvědomovat, že práce s lidmi mě obohacuje nejvíce. Mohu stále na sobě hodně pracovat a zlepšovat se. To, že jsem se tu ptala, není důkazem, že nejsem pečující a ošetřující (znám se). Je to důkazem, že neberu svou budoucnost na lehkou váhu a chci znát názory širší veřejnosti, jejich zkušenosti. Přeji všem krásný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.