Nejste přihlášen/a.
Bolí mě nezvykle loket na vnitřní straně ruky,nemá někdo zkušenost čím mazat?Oteklé to nemám,není to tzv.tenisový loket?Jak ten se projevuje?Vždy když víc namůžu ruku,třeba na zahradě,tak to bolí víc,ale někdy i v klidu v noci?Jak by se to léčilo?Opichem,mazáním,sádrou,nebo operací?Mazala jsem zatím Fastum gelem,kostivalovou mastí,ale moc to nepomáhá...Díky za rady.
Tenisový loket, dříve písařský, mám operovaný na levé ruce, pravá mě čeká. Mnoho let jsem lhal ortopedům, nechal si ho 11x opíchat, do sádry 2x. stále jsem se obával operace a nebyl čas.
Dneska si nadávám jaký jsem byl vůl. Operace trvala asi 15 minut, téměř to nebolelo. Byl jsem hloupý.
Takže bych doporučil ortopeda, páč on Vás zatáhne za prostředník, nebo zatlačíte do jeho dlaně, šáhne na loket (bacha to bolí) a už ví, co je třeba.
Tak vida, doba je jinde a operace se doporučuje. No vidíte Ale já na ni stejně nepůjdu, jsem srab
Také mám podobný problém s loktem - nemohu pro bolest v lokti téměř nic pevně uchopit,zvednout třeba láhev s vodou, stisknout třeba pevně kliku... no nevím, dost mě to omezuje, ale nějak se mi pořád nechce to řešit. Jsem taková ta nepostradatelná trouba a nemám pořád na sebe čas. Čekám, až se mi to vymstí...? Asi Operace se taky bojím. Opichování nevidím jako smysluplné. Navíc mi ruka začíná tuhnout - 5 minut v ortéze a už ji nenatáhnu, navíc bolí jak
. Asi mi není pomoci, neboť mi není rady. Jenom jsem si potřebovala postěžovat.
je to jen na Vás, já si koupil knížku, dvakrát jí přečetl. Dokonce jsem i obrázky studoval, bavil se s ortopedem. Opět sdělím jsem vůl, že jsem nešel dříve. Opravdu to nebolí, jedině co jsem cítil byl vpich jehly. Kdo si nechal již opíchat loket, tak píchání to byla hrozná bolest, i několik dní.
Dříve jsem držel skleničku, stále ji držím, ale ona se válí na zemi rozbitá. Nesl jsem manželce nákup v tašce, nezvedl jsem jí na židli, opatrně otevřít dlaň, tašku nechat na zemi a druhou rukou nazvednou bolavou a uvolnovat ji cvičením. Nejhorší bylo, když jsem prošel dveřmi a tuknul o futra. Jsem se mohl jít přebalit.
Ano, s tím nákupem je to stejné - posledně jsem rozbila sirup o schody, protože jsem se domnívala, že v kroku tašku zvednu - a ono ne. Tahám to nahoru ramenem, takže jsem křivá na jednu stranu a bolí mě už i to rameno. No asi do toho budu muset hrábnout
To je přesně můj problém,paní inžinyrko-já si myslím,že to není ten.loket,protože to bolí jen někdy,i podle změny počasí.5eším to mazáním,ortézou,ale vše na nic-pořád to není tak akutní,abych šla k lékaři.Mám strach,že by byla sádra,a tu jsem měla na druhé ruce se zlom.zápěstím a to byla hrůza...nic mi nešlo dělat,a to jsem ji měla 5 týdnů-a půl roku marod...proto mám strach,ale asi to budu muset řešit,neboť když ji víc namůžu,tak to bolí..Tak díky,všem-ještě zkusím mazání z konopí...
On to může být taky zánět svalového úponu.Také jsem s tím měl podobné problémy, půl roku laboroval s mastičkama, pak zkusil doktor magnetickou rezonanci a nakonec jsem skončil na chirurgii. Mladší lékař mi loket obpíchal - to se mi docela ulevilo, ale po cca. 3-4 týdnech se všechny bolesti obnovili. Tak znovu na chirurgii, službu měl již přesluhující lékař a ten mi řekl : Zbytečně si se chlapče dlouho trápil, tady pomůže jenom kudla. Jak píše Milan, 3 cm řez, cosi odškrábal z kosti, tři štychy, zabandážoval a pověsil loket do šátku a nashle za 14 dnů na kontrole. Byl to pátek a já jel ještě ten večer na oslavu kamarádových narozenin. Limonáda se nepila, druhý den mě tuším víc bolela hlava než ta ruka. Je to už přes 20 let a musím zaklepat, je od toho pokoj.
Tenisový loket by to být mohl, ale ten je i trochu vidět - máte tam takovou jakoby bouličku na kloubu (z vnitřní strany, resp "vnitřně-spodní"), která je tvrdší na omak a sama o sobě nebolí. Bolest skutečně, jak tvrdí pvní přispěvatel, vystřeluje až k rameni. A namoci ci můžete loket poměrně jednoduše - jak pací na zahradě, tak třeba dlouhým ťukáním do klávesnice. Ale může to být také zánět šlach, pokud děláte činnost, kde máte ruku nezvykle dlouho ve strnulé, resp. skorostrnulé/málo pohyblivé poloze (např. právě ruce opřené před klávesnicí).
Určitě bych s tím zašla za odborníkem, ale dovolím si pár slov k řešení. Dělají se opichy, to poslouží krátkodobě (ale dobře). Mazání je dobrá věc, ale třeba já osobně jsem se po chvilce stala docela imunní vůči čemukoliv (mám "poúrazový tenisový loket", zjednodušeně řečeno, po pádu při sportu jako dítě - navenek nic nevidíte, ale malinko omezená hybnost a semtam bolest). Operace - pravda, doba je jinde, ale ještě před pár lety mi ji lékaři nedoporučovali; důvody - není důvod jít "pod kudlu", což je prostě vždy riziko, i při slepáku, když to není akutně či nevyhnutelně nutné, a za další - vždy hrozí, že nešťastným omylem operatér např. poškodí nerv nebo nadělá jinou paseku (z rehabilitačních středisek znám takových případů mraky); loket se prý považuje za velmi těžký kloub k operaci (ale jak říkám, nejsem lékař a doba je jinde, mohlo se to změnit).
Co nakonec pomohlo po dlouhém zkoumání mně - fixovat ortézou, když loket bolí (přesně ten svůj typ jsem na netu nenašla, ale je podobný tomuto - jen je samozřejmě pratelná a mám ji už několik let: images.google.cz/... ), a pak taky pravidelně procvičovat - klidně co půl hodiny. Jde o to na to myslet - zabere to pár minutek, protáhnout, protočit...večer necítím ztuhlost a v obdobích, kdy loket bolí (např. teď na podzim víc - jsem přesně ten indikátor vychýleného tlaku v počasí...), se cvičením dá hodně vyřešit. Tak Vám držím pěsti, je to takový nekonečný boj, ale člověk na to už pak ani nemyslí - a tím míň to bolí Krásný den
Opravdu běžte na operaci a budete mít po bolesti,tak jak radí milancukrar.Kolegině v práci to odkládala a pak byla ráda,že šla,po operaci byla ještě na rehabilitacích a ted´ je jak rybička.Musíte si poručit jít i kvůli rodině,určitě se trápí tím jak vás vidí,že vás něco bolí.A ted´ vás postraším-ty injekce strašně bolí,to o operaci nebudete vědět!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.