Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda při registraci na pracáku

Od: taneta odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

byla jsem se zaregistrovat na pracáku a bylo mi řečeno, že si můžu brigádně přivydělat do 4950,- hrubého. Kolik to prosím dělá čistého? 4350,-? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při DPP (což brigády obvykle bývají, limit 300 hodin/rok/zaměstnavatel) odvádí zaměstnavatel srážkovou daŇ 15% (lze i zálohovou ve stejné výši). Čistý příjem je tedy 4207,50 Kč max. Novinkou, tuším loňského roku je, že pokud nepřesáhnete výdělek X Kč/rok (teď nevím kolik), můžete si podat daňové přiznání a již vybraná srážková daň Vám bude vrácena. Což dříve nešlo. Takže za určitých okolností 4950 Kč hrubého může být v ročním zůčtování 4950 Kč čistého. Jinými slovy - málo informací.

iz*
hodnocení

0x

Čistého to bude dělat 4.950 Kč. Pokud jste v evidenci ÚP, nemáte dalšího zaměstnavatele. Tzn., že u zaměstnavatele můžete podepsat prohlášení k dani z příjmu a sleva na poplatníka Vám pokryje daň.

Protože není možný souběh podpory a přivýdělku, zastaví se na dobu nekolidujícího výplata podpory. Výplata se obnoví po skončení zaměstnání.

[Srážková daň by se odváděla jenom v případě, že byste k DPP nepodepsala prohlášení.]

taneta
hodnocení

Vyborne, takze kdyz mam podepsanou slevu na poplatnika, tak je to 4950,-? Ale nechapu, proc mi teda na UP rekli, ze je to v hrubem..
iz*

Ono to je v hrubém. Úřednice si pravděpodobně jen neuvědomila, že uplatníte slevu na poplatníka a že se z DPP s odměnou do 10.000 Kč měsíčně neodvádí sociální a zdravotní pojištění.

V případě DPČ už by se pojištění odvedlo, ale slevu na dani byste uplatnila i tam.

taneta
hodnocení

Děkuji moc za objasnění, je mi to nyní jasné a počítám tedy s částkou 4950,-. v čistém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]