Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darovací smlouva

Od: gabi* odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,mám dotaz.Muj kamarad se dostal do insolvence a chtěl by na.mě přepsat větší množství peněz,jako darovací smlouvou.Mám obavy jestli mi z toho nemůže něco hrozit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Vy jako cizí osoba budete z daru odvádět daň, tudíž dar bude věc veřejná, nejde utajit. Přemluvte kamaráda k zaplacení dluhů. Koukněte třeba na tohle

insolvence.cz/...

doplněno 06.09.16 22:29:

Ve zkratce - může se vám stát, že exekutor ty peníze od vás bude požadovat a to i zpětně třeba až za 3 roky. Vy nebudete chopna prokázat, že o dluzích kamaráda jste nevěděla. Jaký postih vám hrozí, nevím.

gabi*
hodnocení

Spíš než v insolvenci je v exekuci.Klidně z těch peněz daň zaplatím.Spíš mi šlo jen o to,abych z toho neměla nějaké peoblemy. Děkuji vám za odpověď.

hodnocení

2x

Pokud by kamarád v době kdy je v exekuci převedl cokoliv na Vás, spáchal by tím trestný čin a byl by podle toho náležitě odměněn. Stejně tak vy jako spolupachatel.

albatros498022*
hodnocení

1x

V tomto případě se bude jednat o podvodné jednání a nezůstane bez odezvy.

gabi*
hodnocení

Jak prosím myslíte?

hodnocení

0x

Víte co nebo kdo je Bílý kůň. Tak přesně na tohle se "kamarád" chystá. Nebyl jste u toho, když se do problémů dostal, nebuďte u toho, když se to bude snažit na někoho hodit. Je to jeho život, jeho zodpovědnost! Až zůstanete s holým zadkem a se záznamem v trestním rejstříku, co si na něm vezmete?

doplněno 08.09.16 08:45:

Kapičce jsem dala jsem bod. Jen si myslím, že kromě vysvětlení, že se nechcete podílet na nezákoném jednání, měl byste se naučit říkat ne, bez vysvětlování, bez uhýbání, výmluv a lhaní. Pouhé ne, nechci, by mělo stačit. Nejen tady, v tomto případě, ale všude.

gabi*
hodnocení

I když se jedná o peníze z jehi dědictví?Děkuji

Pokud je kamarád v exekuci, tak nesmí nijak nakládat se svým majetkem. Je povinen zaplatit své dluhy. Pokud zdědil nějaké peníze, ať zaplatí přímo věřiteli. Poraďte mu, ať nechytračí, protože Vy víte, že je v exekuci a že byste napomáhala trestnému činu. Exekutor na to dříve či později stejně přijde a za problémy to fakt nestojí. Ani Vám, ani jemu.

hodnocení

0x

A proč to chce udělat, přemýšlela jste o tom alespoň minutu? Kdyby je chtěl uchránit před věřiteli, může je schovat, zakopat, koupit si zlato, diamanty, cizí měnu, akcie. A on, dobrák od kosti je chce darovat ... tomu se říká charakter *zed*

Ano, hrozit vám za to může, napomáhání minimálně třem trestným činům, a následné odnětí svobody. Nebo také úklid nepohodlného svědka - záleží o kolik peněz se jedná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]