Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diabetes mellitus

Od: gloern® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, moje maminka ma problém Picháno Humalog a Humulin, i při zvýšené dávce neustále resistetní na chemický inzulin, (cukr kolem 16) což je špatně. Dnes podvečer naměřeno 24.1. měla pár lžiček krupicové kaše s vnukem, i přes inzulin. Normální cukrovkář když si píchne a nenají se tak má cukr 3- a padá do komatu, moje maminka má stále kolem 20-ti. Doktor jí říká jste rezistetní na inzulin. Tímto se ptám dá se to nák řešit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Vysoká hladina cukru v krvi dobrá není a určitě by to měl řešit lékař. Jakou má vaše maminka životosprávu? Kolikrát denně si inzulín píchá? Jaké potraviny jí? Jakou má pohybovou aktivitu? Krupicová kaše není nejvhodnější potravinou pro diabetika, tu by raději jíst neměla. A jak drží vaše maminka dietu?

hodnocení

Přesně tohle jsem čekal! ale na tohle jsem se neptal! tímto se PTÁM PROČ SE NORMÁLNÍ CUKROVKÁŘ PO PÍCHNUTÍ INZULÍNU DOSTANE DO BEZVĚDOMÍ PROTOŽE SE NENAJEDL A MOJE MATKA MÁ STÁLE KOLEM 20-ti. i když drží hladovku? Dokažete to pochopit?

xsdfaf

Klídek. Navíc to od doktora víte a sám to píšete - je na inzulin rezistentní.

www.google.cz/sea/...

sgagaeg
Krom toho reakce byla naprosto správná:Léčba inzulinové rezistenceZákladem prevence a léčby je dostatek pohybu, zdravé stravování a prevence a-nebo léčbaobezity. Je udáváno, že pokles váhy o pouhých 10% má u obézního člověka výrazný vliv na snížení inzulinové rezistence a snižuje riziko úmrtí na kardiovaskulární onemocnění. Ale protože užívat tabletky je pro řadu lidí samozřejmě pohodlnější, máme i léky přímo snižující tkáňovou inzulinovou rezistenci. Tyto léky patří do skupiny perorálních antidiabetik, které se podávají lidem s cukrovkou 2. typu. První a dosud velmi oblíbeno sloučeninou tohoto typu je tzv. metformin (např. léky Siofor, Glucophage, Metformin a mnohé další).
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi, mamce je předložím, doufám že se ponaučí, ale podle mého už je na to pozdě.

Tohle je hodně podivná otázka a hodně podivné odpovědi. Jen Eulálie je odněkud a vy ostatní odpovídáte z jedné adresy, z jednoho počítače? Kolik lidí se u jednoho pc střídá? *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]