Nejste přihlášen/a.
Pracuji jako uklízeč v administrativní budově a potkal jsem tam známou. No nechci aby o mě všude vytroubila že dělám tuhle práci. Připadal jsem si před ní poníženě. Příště když jsem jí čistil pracoviště řekla že má pro mě prima přivýdělek - úklid u kámošky. Tak jo dohodli jsme se na příští týden že tam s ní zajdu. Po příchodu se zavřeli v kuchyni a asi 20 min. se domlouvaly. Potom jsem dostal soupis úklidových prací a vysvětlení kde co je. No a pak odešli a ZAMKLI MĚ. Takhle tam chodím uklízet pravidelně a vždy jsem tam od 16 do 21 zamčený. Prý kvůli tomu, že má strach abych ji nevykrad a že mám prý na tyhle pravidla přistoupit jinak už tam nebudu moct uklízet. Peníze jsou potřeba ale co byste dělali vy na mym místě? Je krize a žádnou práci jsem nesehnal tak dělám aspoň toho uklízeče.
Máte moje velké sympatie, že jste nehodil pušku do obilía děláte takovou práci, která zrovna je. Nemusíte se stydět za to že uklízíte. Stydět by se měl ten kdo zastává vrcholné pozice a svoji práci nedělá dobře.
Pokud je ta práce dobře zaplacena za celých pět hodin, pak nevidím problém. Jen bych si to ujasnil slušně a srozumitelně s domácí jak se máte zachovat v případě nebezpečí. Ona byla přímá, když se nahlas svěřila se svým strachem o majetek a vy byudte přími a svěřte se s svým strachem o vlastní bezpečnost...
Jestli je to dobrý kšeft a slušně placený, tak bych to vůbec neřešila. Jí se to zdá jako dobré zabezpečení, tak ji nechte při tom a dělejte si svou práci. Třeba se to změní, až Vás víc pozná. A jednu věc bych Vám chtěla říct. Nemusíte se stydět za to, že uklízíte. Já ještě před sameťákem jsem sice na úřadě šéfovala, ale za pár korun. Nebyla jsem holt ta vyvolená a se správnou legitimací. Zůstala jsem sama s dcerou a peníze chyběly. Mohu Vám říct, že jsem se těšila na dobu dovolených, že domovnice (ta legitimaci měla) si pojede k moři a já za ni vezmu na tu dobu úklid. A samozřejmě jsem myla i schody před úřadem, kde mě mohl kdokoliv vidět a vůbec mě to nevadilo. Vážím si toho, že jste tu práci vzal a moc Vám fandím.
Dobrý večer, souhlasím s paní Lidkou, jenom bych Vám poradil abyste si uzavřel nějakou pojistku proti tomu, když při své práci něco rozbijete, stát se to může. Záleží na pojišťovně, u nás v práci to musíme mít všichni, říkáme tomu pojistka na blbost, já platím cca pětikilo ročně. Hezký zbytek dne.
Pouze doplním: jedná se o Pojištění odpovědnosti z výkonu povolání. Limit pojistného plnění by měl být stanoven podle toho, v jak "drahém" prostředí se při práci pohybujete. Od tohoto limitu se samozřejmě odvíjí i výše roční platby za pojistku. Šetřit pár desetikorun ročně se v tomto případě nemusí ani trošku vyplatit, zároveň je ale zbytečné vyhazovat peníze oknem...
Osobně bych s tím asi nesouhlasil. Nejde mi o to, že by mi nevěřili že něco ukradu - klidně ať mi nevěří (pokud je to náležitě zaplaceno), to je jejich právo.
Ale jde mi o to, že se mi to zdá krajně nebezpěčné - nikdy neexistuje 100% jistota že se něco nestane, třeba požár. A pokud bych při tom požáru nemohl kvůli zamčeným dveřím dostat pryč...
k sousedům jezdí uklizečka v Audině, jsou na ni hrdí a klíče má od domu svoje
Záleží na přístupu, to zamykání mi přijde nedůstojné, ale částečně pochopitelné. Důležité je nestydět se za to být uklizečem a naopak na to být hrdý. Pokud byste byl od začátku, nikoho by moc nenapadlo, že je to něco méněcenného.
Dokud lidé budou mít peníze na uklízení, budete v pohodě a můžete vydělat víc než kdokoliv v kanceláří
capeeesi, vše napsal technikirk. Zamknutí je divné, ale je pochopitelné - není motivováno potřebou Vás ponižovat.
Ohledně prestiže Vašeho povolání - pokud si vyděláte na životní potřeby, tak vězte, že jste možná šťastnější než mnoho z téch, kteří dělají v obrovském stresu v rádobyprestižních povoláních v kancelářích ve městě. Knihkupectví jsou plná knížek o tom, že je správné, aby člověk neměl z práce stres, ale aby dělal něco, kde může na konci dne říct, že má hotovo a jít domu s čistou hlavou.
V žádným případě se nemáte za co stydět..
Znám několik lidí kteří by za to byli vděční.
Přeju hodně štěstí...
Za práci uklízeče se rozhodně nestyďte. Když v nějaké firmě bude pár týdnů nepřítomný ředitel, tak si toho většina zaměstnanců ani nevšimne. Kdyby jen dva dny chyběla uklizečka, všimnou si toho všichni!
A co se týká přivýdělku a zamykání, je to jen na vzájemné domluvě. Určitě byste se měli domluvit, co dělat v nějaké krizové situaci jako např. zmíněný požár. Na druhou stranu Vás zase nešmírují při práci, nejste pod drobnohledem soustavného pozorování a případných komentářů, nikdo se Vám nemotá při práci pod nohama a pod rukama, což zase může být výhoda. Všechno má výhody i nevýhody.
Já bych lidi jako celek a to jak mně kdo posuzuje a jak se kdo na mně dívá vůbec neřešil.Zkušeností mám spoustu.Lidé jsou většinou hrozní.To že mně někdo zavře beru jako pozitivum.Aspoň je jasné že jsem nic neukradl.Odvedu svou práci a jdu domů.Snažil bych se ať práci odvedu podle představ žadatele a šel bych po vykonání domů s pocitem že mám peníze a že jsem uklidil dobře.
Souhlasím s ostatními. Taky kloubouk dolů a držím Vám palce. Nemáte se za co stydět. Moje maminka je bývalá paní učitelka. Dnes 73-letá paní, která není schopna vyžít ze svého malého důchodu (já jí bohužel pomoci moc finančně nemůžu), tak chodí pracovat jako uklizečka do místní velké hospody. Kromě jiného umývá i záchody (ne vždy ve slušném stavu - umíte si představit) po "stamgastech", kteří byli kdysi jejími žáky a učila je číst a psát. Nic si z toho nedělá. Bere to: práce jak práce - hlavně když je dělána dobře a poctivě. Pokud ji děláte stejně, není se zač stydět. Určitě brzy najdete práci, která Vám bude vyhovovat více. Fandím Vám.
Rozhodně se za práci uklízeče stydět nemusíte. Berte to třeba tak, že uklízet chodí kvůli přivýdělku i studenti a studentky, kteří budou jednou právníci, lékaři, inženýři a žádnou vědu z toho nedělají. Já teda si práce našich uklízeček (u nás ve firmě) vážím a rozhodně je neberu jako někoho méněcenného, v žádném případě.
uklízečka = kosmetička podlahových krytin. V Anglii se na uklízečku studuje. Kdyby nebylo uklízeček a uklízečů, tak skoro všichni budeme žít v bordelu, špíně a odpadcích. Bohužel jenom málo z nás si dovede po sobě uklidit.
Když jste žádnou práci nesehnal, tak jste vzal i podřadnou. A to se cení. Jiní by si šly pro sociálku za nic.
nevím kolik ti dává za ten úklid, ale kdyby si na to objednala někoho z úklidové firmy, ten by to možná udělal stejně, zaplatila by několikanásobně víc než ty.
No,někdo je příliš háklivý.Hochu,před důchodem jsem pracoval jako samostatný výzkumný pracovník.Tedy středně technický kádr.Dnes dělám v synově firmě vše.Od zednických prací až po čištění koberců.Speciálním strojem vracím kobercům mládí.Je to také úklidová činnost a je vysoce odborná.Vůbec se nestydím,ač důchodce,přijít do domácnosti a udělat ze starého nové.A lidé si mě považují a mohl bych mít spoustu zákazníků,musím je odmítat a je mi to líto.
Tak zádný ostych a hrdě se k práci přihlaš.
JABRAKA
Nestyďte se, nemáte za co. Možná to nebude trvat dlouho a budou vám všichni závidět, že máte svojí jistou práci. Já jsem účetní, mám živnosťák na úklid a když se naskytne kšeft, tak to vůbec neřeším a jdu uklízet. Dokonce ráda, protože je to změna a pohyb. A přitom jsem měla taky paní, která mi uklízela doma. Ale nikdy bych jí nezamkla. Nejde jen o důvěru, ale jak píšou ostatní, něco se může stát. Takže z tohohle kšeftu bych šla, zamykání je ponižující, ne ta práce. A jestli se práce nebojíte, úklidy domácností seženete a budou vám věřit. Dokonce je to dobrá práce, protože uřčitě neni stresující. Jen tak dál a hrdě se prezentujte.
Za práci uklížeče se dle mého názoru fakt stydět nemusíte, koneckonců dnes si myslím že většina středoškoláku atd. co studují a pak si najdou práci lepší za více peněz než uklízeč jsou na tom co se týče vzdělání a znalostí mnohdy hůř jak ty uklízeí apod. akorát že v tom životě měli bohužel větší štěstí
Jste borec a nemusíte se stydět, spíš mít vztyčenou hlavu hrdostí. Já bych to brala - místo toho mého zaměstnání!
Asi bych si promluvila o tom zamykání, mě by to asi nevadilo. Postupovala bych stejně, kdybych si nechala od někoho uklízet a nebyla by to firma, ale známý. Měl bys ji zkusit pochopit. Také bych třeba udělala i něco navíc, než máš za úkol. Popřemýšlej o tom. Nebo mě napadlo, že v rámci bezpečnosti by ti mohla spoutat nohy řetězem, ale tak, aby bylo možné chodit a vykovávat běžný úklid. Jsem si jistá, že takto vymóděný by jsi na útěk z bytu ani nepomyslel, ale v případě krizové situace by jsi mohl celkem pohodlně opustit byt.
Myslím, že většinu žen by taková otázka nenapadla, protože uklízí doma stejně každý den, tak jim to nepřijde. Proto se vůbec nestyďte, že uklízíte, je to velmi potřebná práce. Taky jsem před 12 lety chodila uklízet a žehlit do jedné herecké rodiny, jednou v týdnu. Byla jsem úplně cizí, ale klíče jsem dostala. Ono by se také mohlo stát něco těm majitelům a jak se potom dostat ven? PT
Nestyd se a podívej se co je lidí bez práce. Co by oni dali za to, kdyby mohli mít stálé zaměstnání. Dnes je to tak, že lidé s maturitou dělají práci, kterou zvládnou vyučení a vyučení jsou na stejné pozici jako lidé se základním vzděláním a hodně jich vykonává pomocné práce. Ne všichni pochopitelně, většinou se jedná o lidi, kteří neovládají základy PC. No a já kdybych si měla vybrat uklízeče se základkou a s vyučením v jakémkoliv oboru bez maturity, pak je to jasné. Sáhla bych po vyučeném - co myslíte, proč asi?
Ahoj. No nevím, mě by to asi taky vadilo. Pokud joo opravdu potřebujete každou korunu a opravdu není jiná možnost si přividělat, potom se rozhodněte sám...ale pokud nějaká jiná možnost je, řekl bych dotyčným dámám, že si to nepřejete a jestli se jim to nelíbí tak sbohem. Ale že máte svojí hrdost!
Dobrý den. Také pracuji jako uklízečka a vůbec se za to nestydím. Uklízím hlavně administrativní budovy jako je např. Wuestenrot. Dřív jsem umývala nádobí a pracovala jsem jako pomocná síla v kuchyni, uklízela jsem i vagony na hl. nádraží. Myslím že úklid kanceláří je o trochu lepší práce než mytí nádobí. Jsem vyučená švadlena a jinou práci jsem nesehnala a jsem ráda za ten úklid. Dělají tam se mnou i lidé bez vzdělání kteří jsou na tom podobně.
pro krista pana ZAMYKAT? Tak s tim bych zasadne nesouhlasila! co kdyz se neco stane a vy nebudte moct utect .. napriklad jak uz zminoval petr123 treba ten ohen?
ja si take v minulosti privydelavala uklidem domacnosti a rozhodne me nikdo nezamykal. a pokud by to chteli udelat tak bych to asi nedelala ze strachu ze nebude uniku pri nejakem nestesti . NIKDY NEVITE. jinak stydet se za to? a proc? ja na to byla hrda ze umim udelat poradek tam kde lidi jsou jako cunata! i to je umeni hahahahah . kdyby nebylo uklizecu tak tu zijeme jako prasata a co je jeste horsi ze vetsine by to snad ani nevadilo . ja uklid miluju a tak jsem si rekla ze by nebylo spatne za to dostavat i zaplaceno. pokud to ovsem vy delate z nouze a ne z lasky k uklidu (hihi) tak chapu ze z toho nejste moc nadseny ze vas znama videla. ale zase na druhou stranu Vam muze byt u zadku co si kdejaka znama o Vas mysli! Copak Vam zalezi na tom co si kazda osoba kterou znate o Vas mysli? kam byste prisel kdyby ste se takovyma hovadinama zaobiral. vite ono je jedno jestli delate uklizece nebo na te nejvyssi pozici v nejake firme .. totiz lide budou vzdycky na vas koukat skrze prsty . Vy se vybodnete na to co si nejaka znama mysli nebo nemysli a starejete se o to aby Vas zivot byl takovy jaky si vy prejete aby byl A BASTA. Delejte svou praci jak nelip umite a stydet se za to nebudete muset!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.