Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy má být vyřízena pozůstalost?

Od: franzi* odpovědí: 7 změna:

Mám bratra který dochoval naše rodiče . Po jejich smrti se nezmínil jestli již proběhla pozústalost . Vím že můj otec měl našetřenu nějakou kačku o které mě řekl ale nic nenapsal . Je mě trapné o něco si říkat . Za jak dlouho by měla pozůstalost proběhnout . Je to 1 rok matka a 1/2 roku otec . Děkuji .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Mělo by vám přijít od notáře předvolání k vyřízení pozůstalosti. U nás to bylo za 4 měsíce .

Jistě také záleží na vytíženosti notáře.Proč se nezeptáte bratra jak vlastně to je?

hodnocení

2x

délku řízení předpisy neupravují, záleží na okolnostech případu a vytíženosti přiděleného notáře - můj otec zemřel v Praze, zůstalo po něm jen několik účtů, žádná závěť a já jediný dědic, vše jasné a bez problémů, přesto to trvalo 9 měsíců...

balzerka
hodnocení

2x

Někdy i roky. Aspoň jsem slyšela, že se dohledávaly majetky, listiny k pozemkům, oceňovaly obrazy , když zemřel děda mé známé.

hodnocení

0x

..u nás celkem rychle, do cca 2 měsíců ;) Sestra se daleko víc mámě věnovala a starala se, bydlely obě ve stejném městě, po ničem jsem se nepídila a nic nerozporovala.

ccc*
hodnocení

0x

uska*
hodnocení

0x

Pokud nebylo co dědit, tak vám žádné vyrozumnění nepřijde. Notář bude jednat jen s tím, kdo zařizoval pohřeb. Budete se muset zeptat bratra.

doplněno 06.09.16 21:55:

Ano - peníze u banky zatajit nelze. Ale tyto prostředky mohly jen pokrýt náklady na pohřeb a dál se nic neřeší, nikdo z ostatních dědiců se ani nepředvolává.

hodnocení

0x

Naše notářské řízení trvalo 8 měsíců jen díky nekomunikaci UPC Direkt. Pak vám příjde předvolání od notáře, kde se dozvíte co a kolik vlastnili vaši rodiče, pokud tedy neměli peníze v kredenci, které jsou prakticky neprokazatelné. Peníze uložené u nějaké instituce vám bratr není schopen zatajit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]