Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Afty- co vám pomáhá?

Od: mrgandy* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

trpím na afty, dá se říct, že tak 2x do roka je to takový horší scénář, obvykle to přejde bez nějakých hrozných příznaků v rychlosti. Teď mě ale chytl horší případ, kdy mám aftů na jednom místě více- je to takové ložisko, kde jsou zatím 3 větší zatím červené afty a okolo asi 8 malých aftů... Mám oslabenou imunitu, čili i ústní mikroflóru a holt jsem si na to už zvykl. Jídlo bolí, mluvení zatím ne. Nejde mi o nějaké "zázračné" přípravky, už jsem zkoušel pár vychvalovaných gelů a nemůžu říct, že by mi to nějak pomohlo (a to nejsou nejlevnější). Spíš mi jde o to, co byste doporučili na znecitlivění místa? Prostě to nějak dočasně "vypálit", aby to nebylo tolik cítit? Někde jsem četl, že pomáhá rozmíchat sodu nebo sůl ve vodě a kloktat a teď jsem zrovna koukal na jodisol (jestli to je teda i takhle do pusy...). Já si to třeba potřu alpou, přípádně prokloktám pusu alpou, ale nic víc jsem zatím moc nezkoušel, abych neriskoval ještě zhoršení...

doplněno 03.10.16 14:08:

Teď jsem ještě objevil video (s pravděpodobně dusičnanem stříbrným?) a vypálením místa, kde je aft... To je ale podle mě moc agresivní, nikoliv?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dam®
hodnocení

1x

Zkušenost mojí ženy s aftama na jazyku, bylo jen trpět. Zkoušeli jsme alkohol, bylinky, nakonec zabraly obyč. kvasnice, ale byla recidiva, naštěstí ony kvasnice pomohly a dopomohly vyléčení(netvrdím úplnému), ale mohli jsme se políbit a mohla se najíst bez bolestí, jen Pan lékař byl, jak to popsat... mimo i s různými barevnými...v pěkném balení. Různých testů si také užila sílu, alergie na slunko, stín, šero, pyly - celou škálu, šampony, mýdla a kdoví na čem by ještě chtěli profíci získat body od zdravky-pojišťovny. Je fakt, že jsme v té době začali doma s absolutní separací talířů a hrnků, včetně příborů, dodnes nevíme jestli to bylo účinné, ale věřili jsme, že i tudy vede cesta, neumím napsat, jestli kvasnice,nebo vyšší čistota, jiné klima(nenervózní), pomohlo, ale funguje. Snad ti tohle písmenkování pomůže, jóó a údajně se nesmí potit:), jsem si tak vzpomněl. Držím palce k uzdravení, moc... Vím proč.

hodnocení

1x

Jeden čas jsem velmi trpěla na afty, pak jsem objevila Mundisal gel na afty, okamžitě znecitliví natřené místo a urychluje hojení. Stojí stovku a opravdu je to úleva.

taky používám mundisal - je vynikající na dostupné afty - před tím propláchnu listerinem

doplněno 03.10.16 15:16:

Když jsem byl jednou u zubaře s aftem, který se mi nedařil vyléčit, dal tam něco na vatičce a za pár hodin klid - to jsem původně podle rad vypaloval slivovicí, na ten gel to nešlo použít - pod jazykem v místě vylučování slin...

Vypalovat afty je podle tohoto zubaře hloupost... zvláště domácí kořalka prý tomu spíše škodí než pomáhá... no nevím.

mytrix*
hodnocení

0x

Občas když mě potkají, tak pomáhá ústní voda, konkrétně Listerine. Tam je alkoholu až až, dokonale to pusu vypalí a pak je to snesitelnější. :)

hodnocení

0x

Já osobně (i v rodině) používáme "Švédslé kapky"ze směsi bylin; jsou ke koupi pod různými názvy. Kdysi dávno se to vozilo z Jugoslávie - suchá směs bylin - které se namáčely nejlépe v "Žitné"po určitý čas. Dnes ke koupi - roztok - skoro v každé lékárně, jsou buď lihové - tyto používáme, ale setkal jsem se i s roztokem bez lihu. Stačí namočit tyčinku s vatou a tímto potírat 2 - 3x denně postižené místo - afty... velmi urychlí zhojení... tady alespoň pro představu, v jakém balení lze pořídit google.cz/... A tady Maria Treben uspesna-lecba.cz/...

doplněno 02.10.16 22:59:

Znatelně zrychluje léčbu i běžných zranění - škrábance, drobné řezné rány, štípnutí hmyzem...

bublanina*
hodnocení

0x

Od jisté doby jimi netrpím, a nevím proč. Možná to bude tím, že jsem v lékárně narazil na velmi starou paní lékárnici a ta mi doporučila nějaký "jejich" namíchaný přípravek. Nejspíš ho dělala ona sama, protože mi ho vřele doporučovala. Skutečně se mi po něm okamžitě afty zklidnily a rychle zahojily. Pak se mi ještě sice jednou dvakrát objevily, ale už tak dva roky mám od nich klid. Zkuste se zeptat u vás v lékárně, možná je to nějaký všeobecně známý přípravek,který lékárny míchají. Vím jen, že to určitě nebylo na bázi alkoholu (možná jen nepatrně), protože ten mi afty vždycky spíš ještě více rozdráždil, naopak to bylo velmi zklidňující. Mám pocit, že to mělo dokonce trochu nasládlou chuť.

balzerka
hodnocení

0x

Imunita sídlí ve střevě. K těm kloktadlům přidat změnu v životosprávě. Zdravou stravu, vitaminy, odpočinek. Dobré je přírodní antibiotikum Drags Imun. To hlavně jako kapky vnitřně. Přímo na afty propolisové kapky.

m123*
hodnocení

0x

Mě pomáhá Herbadent.

hahanaj*
hodnocení

0x

nejúčinější je Urgo na afty -potře se a místo kdekoliv v ústech znecitliví-mám s tím svou dobrou zkušenost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]