Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Můj problém začal již před rokem, kdy mi začalo ráno kručet v střevech. Byl jsem nemocný dostal jsem Antibiotika a od té doby mi každý den kručí ve střevech. Nevím jestli to má nějakou spojitost, přece už je to od těch Antibiotik dlouho. No tento problém mě značně rušil ve škole a proto jsem se rozhodl vyhledat Gastroentorologa. Byl jsem vyšetřen (endoskopie..ultrazvuky atd..) a vše je prý v pořádku tedy alespoň podle jejich výsledků. Já ráno vstanu a mám hrozné hlasité zvuky ve střevech. Snídám normálně a jiné problémy nemám. Začal jsem si kupovat probiotika a vlákninu a přijde mi že je to pořád stejné. Nemátě někdo podobný problém. Nebo nevíte co by na to mohlo pomoct? Za každou radu děkuji
Taky to mívám. Berte Biopron, probiotika. Jsou dobrá. Nejíst moc sladké jako je čokoláda, oplatky, koláče... A jezte sýry, kysané výrobky, ale ne raději v práci. Proto ta probiotika.
A pomohla vám ta probiotika? Zajímalo by mě jak se po nich cítíte já beru 2x denně laktobacily a nějak změnu nevidím
Biopron je dražší. Seženete ho v lékárně. Ale je dobrý, i na cesty. Právě díky tomu jsem zjistila, že je dobrý. Před cestou do autobusu jsem ho týden před dovol. brala. Nekupujte v Kauflandu nebo v drogeriích laktobacily. To není tak kvalitní. Kefíry se pít furt nedají.
No, a ten problém máte hlavně ve škole? O prázdniny je to lepší, nebo doma, když jste sám -tam to bývá také v lepší?
Mně to přijde, že je to plynatost a ve škole si prdnout prostě nejde. Tak to samozřejmě držíte a honí se to ve střevech? A máte to "kručení"hlavně ve škole, nebo když jste mezi lidmi?
Já bych v tomto případě doporučovala dřepy, běžte o přestávku někam do ústraní, dělejte dřepy a vypusťte "přetlak"
Nehltejte, jezte pomalu. Za zkoušku to stojí
Omlouvám se za to "prdnout", ale jak to napsat, že?
Tohle si přečtěte u zkuste si upravit jídelníček, omezte jídla, která nadýmají, třeba to pomůže?
Neřekl bych, že ve škole i doma prostě každý den, akorát doma je mi to prostě jedno, protože tam jsem jen já.. ale jakmile je prostě ticho a ozve se to, tak vám to prostě není příjemné :D..prostě se chcete hlavně soustředit na školu a né na břicho.. já jsem byl také přesvěčen, že je to plynatost a tak jsem si koupil ten espumisan a vůbec mi to nepomohlo. Ze stravy jsem už vyloučil právě jídla která nadýmají.. A mockrát děkuji určitě si to přečtu .
Když jsi užíval antibiotika, bral jsi současně i laktobacily? Jestli ne, tak si je kup a využívej, pro práci střev jsou důležité.
Právě že ne.. žádný stres nemám, tedy ovšem spíš neměl, teď už asi ano, protože mě to začíná hodně obtěžovat. Tento lék jsem dostal také, ale žádná změna.. opravdu se tomu divím, nikdy mi nic nebylo, až prostě poslední rok a opravdu nevím z čeho to je..
Duspatalin jsem brala taky, ale jen 2 roky. Protože po 2 letech to působilo opačně než mělo. Asi jen krátce se dá brát.
Nechci tě strašit ale měl jsem podobný problém asi 3 roky. Nakonec se to tak zhoršilo že jsem skončil v nemocnici na CT a až tam zjistili neprůchodnost tenkého střeva a ješte ten den sem skončil na operačním stole. Bylo to jak se říká za 5min 12. Poté mě dva měsíce ve špitále krmily hadičkama a další dva měsíce sondou přímo do žaludku ještě doma. Konečná diagnoza crohnova choroba.
To je mi líto, a jak se teď cítíte? Já už nevím co mám dělat, když půjdu znova k doktorovi tak bude poukazovat na to že na Gastru mi nic nenašly. Ale myslím, si že není normální aby někomu prostě pořád kručelo nahlas v břiše, zkoušel jsem už fakt asi všechno ,,jak si můžu pomoct sám ale prostě pořád to trvá. Ale bez výsledku a nějaké léky z lekárny si kupovat nechci když ani nevím zdali to pomůže
To kručení v břiše je projev toho, že vám střeva dobře pracují. Určitě se vám to děje po ránu a nebo když jste v klidu. Při pohybu a nebo po obědě už vám v břiše nekručí. Zkuste střeva více zaplnit. Ráno větší snídaní a nebo alespoň nějakou tekutinou. Vypijte ráno více čaje a během dne více pijte. Uvidíte jestli to pomůže. Ale určitě to není žádná nemoc, pokud jste jinak v pořádku. Je to jen projev toho jak se potrava posouvá v tenkém střevě.
to ano ale musí to být v určitých mezích, pokud někomu kručí v břiše každý den několik hodin tak to normální není a je to příznak nějakého zánětu ve střevech (crohnova nemoc, urcelozni kolitida, celiakie, atd.). Chce to vypozorovat souvislost s jídlem, mě třeba nejvíce kručelo vždy 3h po jídle když se potrava dostala do tenkého střeva.
Zajděte si k lékaři a vyžádejte si kompletní krevní testy hlavně na Protilátky p-ANCA a ASCA které umožňují rozlišit Crohnovu nemoc od ulcerózní kolitidy. U ulcerózní kolitidy jsou přítomny protilátky p-ANCA, zatímco u Crohnovy nemoci jsou pozitivní protilátky ASCA. Tyto testy se totiž bežně neďelají protože sou drahé. Dále můžete požádat o test na celiakii ale ten je případně volně dostupný v lékarně takže si ho můžete udělat doma
Za problémy s nadýmáním prý může slinivka. Masírujte si měkce středy chodidel. Možná tam budete mít i nějaké zatvrdliny. Ale netlačit, jen rozhladit. Mačkejte si spodní oblouk žeber, hranu a jako pod ně. Tam si najděte nejbolestivější body a ty si masírujte častěji.Jak je chvíli podržíte, ucítíte v břiše změny. Zjistěte si v místě bydliště, kdo se zabývá akupunkturou. Dobrý výživový poradce pomůže i se slinivkovou dietou. Napište na internetu paní Mgr Jarmile Podhorné z Konice - "Naděje" . Vyrábí z pupenů tinktury / gemmoterapie/ , doporučí vám určitou kůru, více lidí si ji chválí. A jak jste na tom s cukrem? Nemáte nějaké fleky, mapy na obličeji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.