Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení penez od Eshopu

Od: pavel45 odpovědí: 7 změna:

ahoj,chtěl bych se zeptat,kupoval jsem na jedné stránce solární panely pak jsem je vrátil ve 14denní lhůtě bez udání důvodu,napsali mi že mi teda vrátí peníze pak 14dní nic ted jsem jim znovu napsal a napsali mi že na objednávku byl už vystaven dobropis a peníze byly odeslány 1.9.2016,a dnes je pořád nemám myslíte že můžou ješte přijít jak dlouho to tak trvá byla to docela velká částka,co mám dělat když nepřijdou ještě jsem radši koukal jestli jsečm nespletl číslo učtu ale to je v pohodě,díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Znovu urgovat a už důrazněji. Nenechte se ukecat tím, že peníze odeslali.

Bankovní převod trvá ze zákona jeden pracovní den. Tedy v pondělí odešlou, v úterý peníze příjdou. Tzv. D+1.

Někdy se to může protáhnout o den a to v případě, že zadávají příkaz po ukončení bankovního dne, například večer. To pak banka odešle peníze až následující den a tedy v případě zadání příkazu v pondělí večer, by přišly ve středu. (D+2).

Déle převod trvat nemůže.

doplněno 06.09.16 09:15:

Každá banka to má jinak, ale v zásadě platí, že peníze by na účtu měly být vždy nejpozději do cca 10 hod dopoledne. Později během dne chodí platby jen málokdy a to buď v případě, že je převod uvnitř banky a nebo plátce zadal urgentní způsob úhrady.

doplněno 06.09.16 12:01:

i4wifi je dost seriózní obchod. Že by Vám nevrátily peníze bych se nebál, nicméně platí co je zde napsáno, kdyby to poslaly, peníze byste už na účtu 100% měl. Takže znovu se připomenout.

Ono to občas tak bývá, že zavoláte, oni aby Vám vyhověli řeknou, že "dneska jsme je poslali" a pak to buď dodatečně skutečně někdo udělá, nebo na to zapomene.

pavel45
hodnocení

A můžu se ještě zeptat mohou mi peníze na účet prijit i během dne nebo to chodí pouze v noci a pak zas a v noci

U jaké banky máte účet a u jaké banky má e-shop? V noci platby nechodí. V průběhu dne jen v případě převodu v rámci stejné banky.

doplněno 06.09.16 13:05:

Vzhledem k tomu, že 1.9 bylo ve čtvrtek, předpokládám, že z ČSOB odešly v pátek, samozřejmě za předpokladu, že e-shop měl na účtu dostatečnou hotovost-píšete o vyšší částce? V pondělí byste je měl býval mít na účtu, pokud vše proběhlo v pořádku. Urgovala bych..

pavel45
hodnocení

Účet mám u ČSOB a je to eshop i4wifi.a prý to odeslali 1.9

hodnocení

0x

Nooo pokud to poslali skutečně ! ve čtvrtek 1.9 odpoledne tak by se to díky pátku a vikendu mohlo opravdu časově "přehoupnout" do pondělí max. uterý. To znamená ale že dnes to musíte mít na učtě.

Pokud ne tak poplach...a urgovat

hodnocení

0x

lhůta na vrácení peněz je 30 dní? Nejsem si jistá. Možná, že to leží v účtárně a peníze teprve pošlou. Mi se též stalo, že se mi vrátily peníze z e-shopu asi až za 3 týdny...paní říkala posláno, ale jiná paní fakturantka měla dovolenou. A bylo to pouze evidováno, že mi mají vrátit peníze. Peníze přišly až po dovolené, jak účetní přišla do práce

hmvcu
hodnocení

0x
Já bych byla v klidu, není to podvodná firma, o peníze bych se nebála. Ale klidně je urgujte, třeba zapomněli poslat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]