Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pán prstenů

Od: chica7 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám pár dotazů, které se týkají Saurona z Pána prstenů. Proč je na začátku filmu tak velký? Kam potom zmizel a proč a jak vzniklo to velké oko? Možná se o tom mluvilo ve filmu, ale nevzpomínám si... a četla jsem zatím jen Společenstvo prsenu.. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Zkuste mrknout či poptat se zde: jcsoft.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

přečtěte si Sillmarilion. Tam najdete začátek celé téhle historie.

knihcentrum.cz/...

Sauron je bývalý mocichtivý čaroděj, který nechal vykovat prsteny moci a nechal je porozdávat všem králům největším čarodějům. Ten hlavní a nejsilnější si nechal pro sebe, aby mohl ostatní ovládat. Pak šel jednou do boje, kde mu usekli kus ruky i s prstenem, ztratil všechnu sílu, ztratil tělo, srazili ho do temnoty, kde z něho zbyl jen duch. Postupně sílu a moc zase nabíral, dostal se zpátky na svět a vybudoval si říši Mordor. To veké oko na věži Barad Dúr není žádný radar, ale Sauron osobně.

Proklatě dobrá pointa celé téhle prstenové story je ale jinde a ve filmu chybí. Další z oněch prstenů moci má celou dobu u sebe Gandalf, který Saurona dobře a osobně znal a jak už vyplývá z děje knihy, zrovna moc velcí kamarádi nebyli a neválčili spolu poprvé.

Trochu to upřesním. Ruku mu usekli ve filmu. V knížce ho regulérně porazili a zabili a ruku mu usekli potom.

hodnocení

0x

Vše bylo řečeno. Doporučuji přečíst knihy je tam toho mnohem více než ve filmu. Jinak Pán prstenů je můj srdeční film.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]