Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
potřeboval bych poradit, kde a jak mám přihlásit objev? Předem děkuji za vaše rady.
Spousta věcí je objevených, ale nejsou popsány... V mém bydlišti a blízkém okruhu (cca 15 km) se roztroušeně vyskytuje rostlina z čeledi brutnákovitých, která je údajně místním endemitem a nikde jinde ji nenajdete. Objevená je už asi 50 let (dokonce v sousední malé obci několik let sídlil vědecký ústav), ale popsaná zatím není. Já jsem to zjistila tak, že když jsem dělala herbář na SŠ, mimo jiné jsem tam zařadila i ji - nevěděla jsem to, ovšem ani název jsem nemohla nikde najít. Potom se to tak trochu řešilo ve škole, nicméně vzhledem k tomu, že není oficiálně popsaná, není zatím zjevně ani chráněná. Bohužel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.