Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má o mě zájem asi o dost starší muž

Od: cookie* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

je mi 19 let a druhým týdnem mám brigádu v jedné firmě kousek za Prahou, kam jezdím busem ráno kolem půl 8. Minulý týden mě spozoroval jeden muž a druhý den mě oslovil. Podle vzhledu bych mu tipla rozhodně víc, než 25 let.. dali jsme se do řeči, ačkoliv já jsem typ holky, co si nejdřív drží trochu odstup, abych daného člověka poznala. Konverzace probíhala dobře no a když se se mnou loučil, tak mi políbil ruku. Další (tento týden) se se mnou znovu dal do řeči a chtěl ode mě kontakt, tak jsem mu dala telefon a říkal, že by mě rád někam pozval.

Popíšu jeho: je slušně vychovaný, zdá se taktní, je celkem sympatický, ale když jsme se bavili nějak o cestování, snažila jsem se tak implicitně zjistit, kolik mu je let a říkal, že cestuje už od 20 let a že tak před 5 lety "měl všeho dost a sedl do letadla" a letěl do Dominikánské republiky, povídal mi, kde všude byl. Má i šedivé vlasy a říkám si, že i když to může být dědičné, že někomu šediví už třeba ve 25 letech.. tak pořád nevěřím, že mu je méně nebo stejně. Říkal taky, že vystřídal už pár firem a mně se prostě zdá, že mu je kolem 30tky.

Víte.. je to slušný chlap, ale i přes to, že se ke mně chová hezky, napsal mi do sms, že poznal, že jsem moc fajn holka atp... bych opravdu nechtěla někoho s tak velkým věkovým rozdílem, snad mě chápete.. ale já nevím, jak se ho zeptat na věk - jestli myslíte, že by to šlo i narovinu po sms? Nebo se ho suverénně zeptat zítra osobně? Nebo se ho zeptat, až mě někam pozve a pak mu třeba na konci schůzky říct, že si moc cením jeho zájmu, ale že je to pro mě moc veliký věkový rozdíl a že to musí pochopit?

Jsem člověk, co nechce druhého ranit a pak se tím trápím více já, jak to sdělit.. nechci být k němu hnusná, protože bychom se mohli čas od času v tom buse vidět, když tam budu mít brigádu.

Děkuji moc všem, co mi poradí :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Všímej si rozdílů mezi tím, co říká a tím co se ti chvilku zdá podivné. Např. Tolik pněz, tolik snadného cestování přes půl zeměkoule a jede narvaným busem, se svačinkou v igelitce. Třeba. Rozdíl v letech není na závadu, ale dej na šestý smysl. *hej*Šestý smysl, to je místo, kde se scházejí letmé postřehy, které si člověk plně neuvědomuje, ale když se sejdou, dávají smsl. ;)

doplněno 30.08.16 19:19:

Sebod, jste si naprosto jistá, že ten, kdo jezdí autobusem, umí se z fleku rozhodnout a letět na druhý konec světa? Ať to stojí, co to stojí. Není to pouze o ceně letenky. *hej*Když jsou letenky za *pusa*, kolikrát jste letěla kamkoliv. Třebasa do Dominikánské republiky. Proč jste nevyužila výhodné letenky?

sebod*

babčo. Dnes se dá sehnat letenka kolem světa za *pusa*. V tom nemůžeš hledat nějaký problém.

uska*
hodnocení

4x

Jejda, je vám 19 let, vše před sebou a již máte obavy jako byste zítra sháněla kvasnice na svatební koláče. Proč čekáte, že potkáte prince na bílém koni a nebo hned na první pohled budou lítat jiskry?

Neřešte věk, je-li vám sympatický, tak se jděte pobavit, užívejte si života. Vždyť vás nežádá o tuku. Nakonec z vás mohou být bezva parťáci. A na věk se jej zeptejte přímo, žádnou oklikou. Pokud se bude chtít sejít zase, tak mu sdělte své přesvědčení, že z vás pár nikdy nebude. Třeba se bude chtít i po tom sejít na pokec. A nebo půjde zklamadý domů k rodině.

doplněno 30.08.16 19:57:

Co řešíte? Zve vás do postele? Vy jste ještě nikdy nešla s mužským na kafe - na dvě deci? O jakém chození to mluvíte? Řešíte co se nestalo, také vám po prvním setkání mu na vás může něco vadit a druhé setkání ( schválně nepíši rande) nikdy nebude a nebudete ani kamarádi. Proč ti nezkusit? Nemyslím to ve zlém, ale přemýšlejte. Myslím, že byste moc a moc chtěla partnera na celý život, ale to chce každý. To ale neznamená, že nebudu mít pár sympatických známých.

vilik*
hodnocení

2x
Zeptejte se na věk a na manželku s dětičkama:).
A s případným odmítnutím z vaší strany si nelamte hlavu. On totiž nejspíš neoslovil za celý jeho život jen vás, podle vašeho popisu v tom umí chodit, odmítnutí vydrží;).
Osobně by mi nevadil ani tak věk, ale to zdůrazňování peněz, které dá za dovolenou. Třeba se pletu, ale nechce si vás trochu i koupit?
Ale třeba je opravdu sympaťák a jen mu křivdím.
doplněno 30.08.16 16:40: Já nepsal, že jdete po penězích a že jste se na ně ptala vy. Jen reaguju na váš popis jeho stylu, když ho tak pěkně popisujete a dala jste mu už druhý den vaše telefonní číslo.
Jen konstatuju, že kdybych měl sbalit mladou naivní holku, šel bych na to přesně takhle. Milý, pozorný, naslouchající, galantní. Letmo bych se zmínil, že rád cestuju a obvyklé destinace už mne nudí. Nadšeně ale budu popisovat, jak je skvělé užít si dovolené někde v exotice. Tím dám najevo, že nejsem chudej fouňa, ale člověk s rozhledem a zkušenostmi. Pak se stydlivě, jako bych se nerad chlubil, přiznám k práci na nějaké super pozici. To ti mladší kluci prostě nemají a je dost holek, co jim to imponuje.
Pak už stačí nezávazné pozvání na schůzku a trocha vína.
Ale jak jsem psal, třeba je opravdu zamilovaný sympaťák, co ženu, jako jste vy, nikdy nepotkal a křivdím mu.
cookie*
On o zadnych penezich nemluvil, jen zezacatku ja se ho na to neptala, aby to nevypadalo, ze jdu po penezich, i kdyz to tak rozhodne neni. Az vcera se zminil, co vlastne dela za praci. Takze si nemyslim, ze by me "lapil" na penize.

hodnocení

1x
Jesli se ti ten chlap líbí tak si użij a dál to neřeš
Pokud se ti nelíbí nebo máš zbytečnou obavu z věkového rozdílu tak mu prostě řekni at se nezlobí že neni tvúj typ *palec*

hodnocení

1x

Nezlob se, ale skutečně si ho pořádně prověř. To je typický způsob jak sbalit mladé masíčko - zamlčí svou rodinu, nenaléhá, jde na to pomalu, předvádí zkušenosti, cestování, zřejmě i peníze. Později, až zjistíš, že rodina existuje, zapůsobí na Tvé city, jak mu doma nerozumějí. Jinak pokud by šlo skutečně o slušného nezadaného muže, tak ten věk neřeš, bude si Tě vážit.

iz*
hodnocení

1x

Problém není ve věkovém rozdílu, ale v tom, že Vás zřejmě nezaujal stejně, jako Vy jeho. Pokud by Vás zajímal, věk byste neřešila.

Nemáte-li o něj zájem, nechoďte ani na tu schůzku, tou mu dáte ještě více naděje. Absolvovat schůzku a teprve na závěr mu říct o velkém věkovém rozdílu? To nemyslíte vážně, že ne?

cookie*
Ne, vazne to nemyslim, reknu mu to zitra. A jinak.. Ja studuju, rozvijim se a svou osobnost, on je uz par let zamestnany a kdyz si predstavim, ze za 7 let dodelam studia a on za zu dobu bude 40catnik, tak me trochu mrazi. To vazne nechci. Citim, ze to ke dobry clovek, ale neco mi rika, ze to neni "ten pravy" :) takhle to citim ja a ja s nikym nebudu chodit, kdyz me to k nemu tak nelaka. To je naprosto zbytecne.

hodnocení

1x

Zřejmě jste neobyčejně zodpovědná (nebo nezkušená?), protože většina holek by to vůbec neřešila, šla na kafe a když by jim přestal sedět, tak by to bylo kafe poslední. A život jde dál. Každá holka se seznámí s tolika nápadníky, že kdyby z toho měly dělat takovéhle drama, tak by asi nikdy nikam nešly. Víte jen to, že Vás nepřitahuje a je o moc starší, tak jste mu to číslo neměla dávat a měla jste po starostech. Když už jste mu ho dala, tak až zavolá, buď jděte, nebo mu rovnou řekněte, aby si to ale špatně nevysvětloval, že nehledáte partnera, že si chcete jen přátelsky popovídat, aby s tím počítal a nebyl sklamaný. On řekne, že to nevadí, ale už mu naznačíte, co od toho má čekat. Pokud by časem začal naléhat, tak to jednodušeukončíte tím, že chcete jen kamaráda.

chatarka
hodnocení

1x

Můj bejvalej má novou ženu o 30 let mladší. A s ní malé děcko. A nejsou to celebrity. Je hodně takových párů. Vzpomínám si ale, když mi bylo 17, že měl o mne zájem o deset let starší kluk a taky jsem ho považovala za jinou generaci. Čím je člověk starší, tím míň řeší věkový rozdíl .

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud se Vám už od pohledu zdá, že je o dost starší, proč s ním chcete chodit na schůzku ( na kterou Vás ještě ani nepozval) když takového muže byste nechtěla? Možná od Vás nebylo ani rozumné dávat mu na sebe kontakt. I když se ho zeptáte na věk, kde máte jistotu, že Vám řekne pravdu? V každém případě se na Vás snažil zapůsobit a to se mu povedlo. Já bych Vám poradila být upřímná a nebát se ho zeptat na to, co Vás o něm zajímá. Na Vás už potom je, jak s tím jeho zájmem o Vás naložíte.

doplněno 30.08.16 18:05:

Řiďte se tím co cítíte a nebojte se říkat věci přímo. Právě z těch oklik, aby člověk neublížil, nedotknul se někoho atd..bývá nejvíce nedorozumění mezi lidmi. Prostě nestojíte o vztah, o poměr, o flirt..s tímto mužem. Vy jste mu jistou naději již dala tím, že jste mu na sebe dala tlf. když si o něj řekl..

cookie*
Vite..ja neumim moc rikat ne a schuzka neni zavazna, kazdopadne ja bych na ni asi nesla, protoze bych mu davala nadeji a to zas az tak nechci. Kdybych se ho zitra zeptala na vek a rekla mu jemne, ze ne, slo by to? On jako vylozene neni kluk/chlap, ktery by me na pohled uchvatil, osklivy neni, ale pritahuji me mladsi kluci kolem 20-24 let. Na tom snad neni nic spatneho..

culdabulda1*
hodnocení

0x

- opravdu se tady bavíte o věkovém rozdílu ca 10 let?

coco

Pro mladou nezkusenou divku je takovy vekovy rozdil opticky velky (10 let je polovina jejiho zivota), ale pro jiz zkusene to je casto optimalni rozdil pro hodnotny vztah. V 19 letech by uz mela dospela zena poznat, zda ji muz fyzicky pritahuje a jestli ma pro ni potrebne charisma, aby stalo za to poznat ho vic, mozna by zbytecnym odmitnutim zahodila svou zivotni sanci, na kazdem rohu ji nenajde :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]