Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plný invalidní důchod

Od: renoarka odpovědí: 5 změna:

Jsem delší dobu po operaci totální náhrady kyčelního kloubu. Po zánětu /to s kloubem nesouvisí/ mi byla odstraněna jedna ledvina. Mám vážné problémy se štítnou žlázou a začínající osteroporózu. Někdy jsem tak unavená z práce, že zbytek dne proležím i prospím. Je mi 58 let. Přesto mi náš revizní lékař neuznává nárok na invalidní důchod.

Koukala jsem že v jiných krajích to není problém, ale u nás je "přísný". Mám nějakou šanci dosáhnout zmněny? Mám si přehlásit trvalé bydliště jinam a zkusit to v jiném kraji? Už jsem z toho vážně zoufalá.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak dlouho jste byla, s jednou diagnozou, na nemocenské? A se všemi? Když stále pracujete, pak schopná pracovat jste. Cca po roce nemocenské se lékař rozhodne, zda má navrhnout invalidní důchod. Asi tak.

doplněno 30.08.16 07:57:

To srovnání s koncentrákem, to je hodně nesmyslné. Jak a komu chcete vysvětlit a hlavně dokázat, že jste nemocná natolik, že zasloužíte invalidní důchod? Dokázat můžete jen tak, že jste na nemocenské nepřetržitě 1 rok. Nemůžete něco říkat, musíte dokázat. *hej*Vím to, protože jsem se léčila na onkologii a po roce mi obvoďák nabídnul invalidní důchod. Odmítla jsem a po roce nemocenské, jsem šla pracovat.

renoarka
hodnocení

Když stále pracujete, pak schopná pracovat jste.
To je opravdu "hloupá" odpověď. Podle vás i vězni v koncentráku byli schopni pracovat, protože pracovali?

Prostě zdejší doktor si na mě zasedl. Nechtěla jsem to napst tak přímo, ale je to fakt. Takže odvolání opravdu nepřichází v úvahu. Byla jsem tam třikrát a v podstatě se mi vysmál do obličeje, že nemám šanci.

hodnocení

0x

Moje kolegyně v zaměstnání měla po náhradě kyčelního kloubu,1 rok plný invalidní důchod. Následně jí schválili 2 stupeň a ten má dodnes. Zkuste znovu zažádat o ID.

hodnocení

0x

typicky český absurdistán, můj exmanžel kdysi, aby nemusel platit výživné dětem, resp. malé, sehrál bolesti hlavy, dodnes mu nic po letech není, ale důchod plný dostal. Zkuste se odvolat a nebo pak napsat ombudsmanovi

lidus*
hodnocení

0x

Žádejte znovu, hlavně mějte veškerou zdr. dokumentaci v pořádku u obvodního lékaře. Váš zdr. stav neumím posoudit ale zpravidla se ID dává na jednu hlavní diagnozu (nesčítají se), osteoporoza není důvod, štítná žláza rovněž a na výměnu kyčelního kloubu také ne, spousta lidí žije s jednou ledvinou...Ale žádejte a odvolávejte se.

doplněno 30.08.16 10:39:

Myslím si, že na III. NEDOSÁHNETE. Pobíráte nějaký nižší stupeň ID?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]