Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svereni deti do pece otce

Od: hel* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den Rozvadime se manzel si našel starší ženu o deset let máme děti které byli v srpnu svěřeny do me péče rozsudek ještě poštou nepřišel jenže věci se mají tak ze děti 9 a 4 pokaždé když přijdou od otce brečí že chtějí zpátky k němu dokonce to zachází tak daleko že když jim něco zákazu nebo nekoupim tak začnou řvát já chci bydlet u taty nic jiného neslyším .Jsou neposlušné pořád se hádají štípou atd..nezvladam to už říkají nemám Tě ráda jsi zlá máma my chcem k tatovi kdy pudes na soud mám toho už plny zuby a nervy mám jen jedny .Prosím o radu jak toto řešit nebo jak postupovat protože už toho mám vážně dost a premyslim že bych zažádala znova soud o svěření dětí do péče otce On na oko píše že mu to nevadí ale na druhou stránku mě píše že jsem neschopná matka ona totiž ta jeho přítelkyně O naše děti zájem nemá prý si vždy oddychne když je manžel vrací .Nikdo si nedokáže představit jak mě tohle ničí

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rora*
hodnocení

2x

To je normální chování dětí - u otce jistě nemají pevný režim, rozmazluje je a proto je to táhne k němu. Staršímu už byste mohla vysvětlit, že je to tak proto, že si s nimi tatínek jen užívá strávený čas, má je na chvíli a tudíž nemá potřebu je vychovávat. Ovšem pokud by u něj měly být natrvalo, takhle by to pořád nešlo, i on by musel nastolit pravidla a děti by musely začít poslouchat. Ideální by bylo spolupracovat na výchově s otcem, dohodnout alespoň základní pravidla, která by platila u obou stran, což bude zřejmě problém. Dejte tomu čas, zkuste zhodnotit i svou výchovu. Nevybíjíte si na dětech, byť nevědomky, frustraci z rozpadu manželství? Nejste zbytečně přísná, nespravedlivá vůči dětem?

hel*
hodnocení

Zlost si na dětech nevybíjím tohle ale co se děje tady u nás doma to není k vydržení několikrát jim musím něco opakovat byli jsme i v psychologické poradne dcera je drzá utíka on totiž sní bydlí hned vedle kdo ji zná moji dceru říká o ní že je strašná že sní musím přijít o nervy dokonce jsem navštívila i středisko archa kvůli jejímu chování neustále jen táta táta pritom ten se o ně nestaral vše bylo na mě já jsem z toho úplně hotová si říkám kéž bych umřela

annaa*
hodnocení

2x

Já jsem také chodila k otci jen na nedělní oběd. Byla vždycky hostina, jakou jsme doma neměli. Nevlastní mamina se snažila, ale její úsměv byl hraný, nic upřímného. Byla jsem ještě hodně malá a tak jsem své smutné mámě doma vyčítala, proč taková jídla také nemáme. A ty dary jaké dával táta, jsme od mámy také dostat nemohli.

Časem jsem to pochopila. Dejte dětem čas. Nebo do ruky telefon, ať tatínkovi zavolají a zeptají se, jestli by u něj mohli 14 dní bydlet. Dovolte jim to. Doma mají zábavu i povinnosti, tak jak je to správné. A u otce jen tu zábavu. Vidí to s představou, že budou-li bydlet u otce, bude jen zábava a žádné povinnosti. Nechte je poznat, že tak by to nebylo.

hodnocení

0x

Dobrý den. O svěření dětí do své péče by musel soudně zažádat otec dětí. Vy nemůžete jednat za něho.

doplněno 29.08.16 12:42:

Pro děti je rozvod velká psychická zátěž. Nebylo by nejlepším řešením pro vás všechny a hlavně pro děti dohodnout se na střídavé péči? Děti mají právo na oba rodiče a třeba by se s tím vyrovnaly lépe, kdyby byly střídavě u vás a u otce. A měly by stejné povinnosti i zábavu u obou rodičů. A vy byste měli péči o děti rozdělenou stejně.

hel*
hodnocení

Nejsem zastánce střídavé péče to vůbec nepřipadá v úvahu

hodnocení

0x

Jak je na tom tatík? Chce děti? Je rozdíl mezi tím jestli děti doopravdy chce anebo jen dělá naschvály, aby vás vytáčel. *hej*Jen se zamyslím, jo? Co kdybyste staršímu řekla: "Tak jo, běž! Když u mě nechceš být, běž." Došlo by to tatíkovi? Ta zodpovědnost? Neříkám, ať to uděláte, jen fantazíruju.

hel*
hodnocení

Podle jeho sms co otec píše tak napsal že to není tak jednoduché když je po soudu že si prý mám zažádat znova ale někdo odpovídal že musí on zažádat nevím jak to je ale nezvladam to snima.Kdyz jsem řekla starší dceři tak si bez a jemu napsala tak odpověděl že není doma a že je to zanedbání péče myslím že na oko dělá že si je vezme že nevěří tomu že to udělám ale já to opravdu udělám že mu děti nechám napsal mě chtěla jsi je tak se starej jsi neschopná
gjhf
No a ví dcera, že otec je na trvalo nechce?
A dál - dělá s nimi otec úkoly, uklizeji a pomáhají u něj? To by obojí měly. Mít u něj taky povinnosti.
Krom toho nevíte, co o vás bývalý a jeho nová partnerka dětem vykládají.
Mají s vámi děti nějakou zábavu, podnikate něco? Nebo je to u vas povinnosti, u otce zábava?
hel*
hodnocení

Ano ví veškeré úkoly do školy učení zábava jsem organizovala já teď když jsme od května samy tak jsem děti vzala na koupaliště.na dětskou olympiádu,byli jsme na dovolené dvakrát,chodim snima do cukrárny,na procházky ,máme zahrádku chodíme tam prostě snazim se .Tatínek když jdou k němu vezme si je večer v sedum někdy je nikam nevezme posledně je vzal do hospody a teď na pouť a k babičce jednou byli v kině U mě jsou jak povinnosti tak zábava Vážně nevím kde je chyba že chtějí otce a ne matku

Hel, Vy jste vynervovaná ze vší té péče, na dětech Vám záleží (proto jsou tam i ty povinnosti) a jejich postoj Vás (naprosto oprávněně) čílí. Ale - a ano, vím, že se to snáze říká, než dělá - něco bude i na tom, že otec je asi v pohodě a Vy vynervovaná, napjatá, kolísá Vám sebevědomí ve vztahu s dětmi...

Když se jednou budete cítit, že na to máte, na poznámku o otci zkuste zareagovat tak, že v klidu řeknete "tak jo, pojď si sbalit věci a půjdeš k tátovi". Sbalte jí, domluvte to s otcem (pokud lze, řekněte mu, že je to jen dočasné - nevím, jak moc Vás podpoří?), docela bych se vsadila, že dcerka rychle vycouvá. Když zjistí, že Vy to "máte na háku".

A možná bych zkusila někdy podobné poznámky utnout bez vysvětlování se slovy "už tohle nechci slyšet, víte, že se tady máte stejně dobře jako u táty". Rázně (čímž nemyslím zvyšovat hlas nebo rozčílený tón) ve tom smyslu, že o tomhle se už nebudeme bavit a poznámky jsou nepřístojné. Ale to musí být cítit z Vašeho nitra, to nejde vždycky.

Vzpomínám si, jak dcerky přišly nadšené z nedělní návštěvy od táty. Básnily, jak měly úžasný nedělní oběd a proč prý já taky něco takového neuvařím, prý to asi neumím. Byla jsem na mrtvici, to mi věřte. A víte co byla ta úžasná dobrota? Brambory na loupačku! Každá dostala příborový nůž, kterým ty brambory loupaly a hrnek mlíka. Na stole že bylo ještě máslo a sůl. No a vidíte, přežila jsem to a chvíli trvalo, než jim to došlo. ;) To všechno, co se děje, je volání o pomoc. Upoutávání pozornosti otce. Vím, že naprosto bez výsledku. Já si myslím, že jediné řešení pro vás je to, odstěhovat se do jiného města. Určitě si myslíte, že nemůžete, že to nepůjde. Půjde, odstěhujte se! V klidu, v tichosti, bez vyhrožování a konzultací. Vypadněte odtamtud!

doplněno 29.08.16 15:48:

Natur, mluvíte mi z duše. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]