Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nastoupil jsem na neschopenku a moje máti (důchodce) by potřebovala v době trvání mé neschopenky doprovod (dovoz a odvoz) do Prahy na operaci oka. Jak se tohle řeší? A když už vás mám na drátě, kolik se vlastně platí od čtvrtého dne neschopnosti?
Děkuji.
Dobrý den. Moji matku odvezla a přivezla sanita. Byla v ÚVN na operaci zákalu. Stačilo ji objednat u obvodního lékaře. On vystaví žádanku. Co se týče výplaty nemocenského od 4. dne, je to myslím 60% průměru a platí se do 14. dne bez sobot a nedělí.
Nemocenské se vyplácí od 15. dne, prvních 14 dní vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy (vyjma prvních tří dní). mpsv.cz/...
Ukončit nechopenku. Buď jste práce schopen nebo ne. Nic jiného snad ani není možno myslet vážně.
Zkorumpovanost, jestli nějaké je, dělají lidé jako vy. Porušují zákony a pravidla a mají za to, že to jejich porušování není zas tak velké. V celkovém součtu je to pak jeden velký bordel i díky vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.