Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se uvolnit z neschopenky?

Od: andrej® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Nastoupil jsem na neschopenku a moje máti (důchodce) by potřebovala v době trvání mé neschopenky doprovod (dovoz a odvoz) do Prahy na operaci oka. Jak se tohle řeší? A když už vás mám na drátě, kolik se vlastně platí od čtvrtého dne neschopnosti?

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Moji matku odvezla a přivezla sanita. Byla v ÚVN na operaci zákalu. Stačilo ji objednat u obvodního lékaře. On vystaví žádanku. Co se týče výplaty nemocenského od 4. dne, je to myslím 60% průměru a platí se do 14. dne bez sobot a nedělí.

rora*

Nemocenské se vyplácí od 15. dne, prvních 14 dní vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy (vyjma prvních tří dní). mpsv.cz/...

hodnocení

1x

Můžete domov opustit jedině během vycházek nebo pokud jdete k lékaři. To že děláte taxík mamince není možné použít jako omluvu z nemocenské.

doplněno 30.08.16 11:20:

Nicméně můžete odvést maminku, pak sám absolvovat vyšetření u lékaře někde poblíž a odvést ji zpátky.

iz*
hodnocení

0x

Bohužel to není možné.

Jedině zajít k lékaři a neschopenku ukončit.

vanad1*
hodnocení

0x

Ukončit nechopenku. Buď jste práce schopen nebo ne. Nic jiného snad ani není možno myslet vážně.

hodnocení

Snad jsem toho nechtěl tak moc v téhle zkorumpované zemi.

vanad1*

Zkorumpovanost, jestli nějaké je, dělají lidé jako vy. Porušují zákony a pravidla a mají za to, že to jejich porušování není zas tak velké. V celkovém součtu je to pak jeden velký bordel i díky vám.

danys*
Andrej: neblbnete ještě se z vas rozbrecim :) Osobně bych se dohodl s lékařkou na vycházce, ale to vas asi nenapadlo ze?

uska*
hodnocení

0x

I do Prahy jede vlak. Jak by to vaše matka řešila pokud byste měl polámanou nohu a nemohl řídit? Jistě by se nějak zařídila. Vy můžete pouze ukončit neschopenu a matku odvézt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]